2 Август, 2017 13:31 1 551 0

Хванаха 500 кг контрабанден тютюн

  • тютюн-
  • контрабанда-
  • аврен
Хванаха 500 кг контрабанден тютюн - 1
Снимка: Архив

При полицейски действия, предприети в рамките на специализирана операция за противодействие на икономическата престъпност, в землището на с. Аврен служителите на реда открили фургон, приспособен за нелегално съхранение и обработка на тютюн без акцизен бандерол.

В момент на рязане на контрабанден тютюн са задържани трима мъже - А.К. (39 г.) от с. Абланица, В.Б. (51 г.) от София и А.Д. (52 г.), също от София. Те са известни на МВР.

Във фургона са открити около 100 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол, други близо 400 кг тютюн на бали; машина за рязане в процес на работа; електронна везна, както и два казана за обработване на суров тютюн.

Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа. Установено е, че тримата мъже сасе занимавали с престъпната дейност от около година.

По случая е образувано досъдебно производство. Разследването се наблюдава от прокурор от Районна прокуратура – Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА