2 570 4

Патолог: За мен всичко е ясно, Данаил Божилов се е самоубил

Мартин Христов

За нас нещата са ясни”, бизнесменът Данаил Божилов, който бе открит мъртъв в парк „Лаута” в Пловдив, се е самоубил, коментира д-р Светлозар Спасов, ръководител на катедра „Съдебна медицина” към Университетска болница в Пловдив.

„Няма нищо съмнително - имал си е законен пистолет, в къщата му е намерено, каквото е трябвало, в джоба му е открито писмо, имал е в живота си трудни моменти… Толкова много народ се самоуби тази година, има някаква епидемия”, посочи д-р Спасов, пише vesti.bg.

По думите му, „няма нищо чудно и неясно, за да се държи случаят под похлупак”.

Според съдебния лекар все още трябва да се приключат ред други изследвания, изчакват се резултатите от другите експертизи - идентифициране на оръжието, гилзата.

Д-р Спасов посочва, че не е толкова голям пропуск, че писмото не е било открито веднага от разследващите, тъй като често се случва санитарите в съдебна медицина да намират по дрехите допълнителни улики, защото там се сваля всичко, а на местопроизшествието е неудобно да се направи това.

По ръцете на Божилов са открити барутни частици. Фаталният изстрел е произведен от упор в областта на сърцето. Кучето на бизнесмена е било открито вързано до тялото му.

Полицията продължава да издирва оръжието, което не бе намерено в района на парка „Лаута”.

А със заповед на директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков е назначена проверка по случая, която да установи дали са допуснати пропуски в действията по разследването.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • BILL
  Отговор
  1 14:15  02.08.17
  А кучето изяло пистолета.
 • Mmmm
  Отговор
  2 14:46  02.08.17
  В дома му е открит пищова,значи в къщи се е грамнал и утешъл в лаута и умрял,извикайте Хорешио от филма от место престъплението да ви реши случиа!
 • Bull
  Отговор
  3 15:36  02.08.17
  И гилзата е изяло.

  Коментиран от #4

 • ШИТ
  Отговор
  4 13:20  03.08.17

  До коментар #3 от "Bull":

  Може да е било револвер

Напиши коментар:


Публикувай