2 390 7

На Халкидики закопчаха българи за диво къмпингуване

Гърция въведе строги правила

Стефанаки Йоанис

Българи са сред първите арестувани за незаконен къмпинг в Халкидики, съобщава в. „Български новини“.

Задържани са 6 гърци, 4 македонци и 2 българи, които са плажували в крайбрежната зона на Ситония, Халкидики.

Гърция въведе строги правила за къмпингуване, като тези, които го правят извън определените места, подлежат на санкции. Затова общинската полиция следи непрекъснато за нарушения на туристите, които летуват на къмпинги.

Глобата за палатки и каравани извън определените за къмпинг места варира от 150 евро до три месеца затвор.

Паленето на огън е абсолютно забранено, а санкциите са няколко хиляди евро. При оставяне на отпадъци на плажната линия или дори в къмпинг - отново глоба до 300 евро.

Гърция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Глист
  Отговор
  1 14:37  03.08.17
  Така се прави!
 • дааам
  Отговор
  2 14:46  03.08.17
  новината е поднесена от Стефанаки

  Коментиран от #6

 • EEE
  Отговор
  3 14:47  03.08.17
  Така се прави ! Не като тук да мърсуват където си искат ! За това - догодина пак в Гърция !
 • Насо
  Отговор
  4 15:00  03.08.17
  Само така. А тук в БГ всеки си прави какво поиска. В момента съм на Созопол в хотел три звезди ол инклузив. Е българите си личат хора дисциплинирани с акъл разум ,да има и някои по-луди глави ,но все пак те са на по 20-25г. Но има хора ,на които дори не разбирам езика. Е те са нямам думи във всяко едно естество. Мислят си ,че всичко им е позволено .До кога така господа управляващи в нашата страна се чувстваме като........ ,или както го разбира.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  5 15:30  03.08.17
  Ситония е рай, от където и да обиколиш полуострова попадаш на неземна красота и спокойствие. Чист мек пясък, кристална вода. Диаметрално различно от нашето л@йноморие. Никой нормален няма да остави дивалуващи да осерат пейзажа. Има определени места, наричат ги къмпинг. Както и къщета под наем, и лукс, и скромни, където те устройва. Ако се оставят дивакуващите да палят огън и да мърлят където им харесва скоро ще заприлича на Арапя - абсолютна цигания и кочина.
 • Опса
  Отговор
  6 17:48  03.08.17

  До коментар #2 от "дааам":

  Преписа я от Труд, както впрочем правят и всички негови колеги. Тук журналисти няма само копи-пейстъри ! Иначе те гърците отдавна предупреждаваха, но нашенските селяци си мислят, че като тук и могат да си правят, каквото си искат. Скоро, като почнат и да им ги конфискуват може и да вденат, за какво иде реч. При ооложение, че има къмпинзи слънце с всички условия явно са решили, че ще спестят някое евро и са по тарикати от останалите е сега разбраха, че не са. Гърция съвсем не е "цветя и рози", но такова беззаконие, като тук никъде няма !
 • mediator37
  Отговор
  7 08:09  05.08.17
  Къмпингуването в къмпинг не е никакво къмпингуване, а казарма. Наоколо други палатки и каравани, чалга, цигарен дим и таксите са даже по-големи от наемане на квартира. Свободното, не знам защо обидно го наричат "диво", къмпингуване остана едно от малкото ни предимства пред Гърция, отворила задника за пари. Да не мислите, че гърците го правят заради природата? Много грешите. За пари въвеждат този закон, за да могат да вземат наеми от туристите. Свободно къмпингуващите се грижат повече за природата, отколкото всеки друг турист. Правят уборки на терена и плажа и отнасят с колите си до контейнера чували с боклуци хвърлени от квартируващите туристи.

Напиши коментар:


Публикувай