885 0

Спипаха турчин с над 11 кг таблетки за амфетамин

Снимки: Агенция Митници
Снимки: Агенция Митници
Светослава Ингилизова

11,180 кг таблетки с псевдоефедрин откриха митническите служители на пункт "Капитан Андреево" в лек автомобил с турска регистрация.

На 3 август 2017 г., около 19 часа, на ГКПП-Капитан Андреево, на трасе „Входящи автомобили", от Турция в България пристигнал лек автомобил, марка „Пежо", управляван от турски гражданин - Серхан Б. (на 42 години).

По метода „анализ на риска" превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената проверка митническите служители открили в естествените кухини, в багажното отделение, укрити 20 найлонови пликове, пълни с насипни бели таблетки.

От извършения на място полеви наркотест е установено, че таблетките съдържат псевдоефедрин - прекурсор за производство на амфетамини. Установено е, че общото тегло на таблетките псевдоефердин е 11,180 кг. на обща стойност 7 826 лева. Лекият автомобил, с който е извършено нарушението, е бил задържан. Разследването по досъдебното производство се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

България


Напиши коментар:


Публикувай