4 815 9

Обезумял рецидивист накълца лицето на мъж, след автомобилна гонка в Пловдив

Маргарита Илиева

Районната прокуратура в Пловдив глоби побеснял мъж с 1200 лева заради хулигански действия, които се изразявали в нападение над шофьор с нож. Екшънът се е разиграл през май 2016 година, пише "Трафикнюз". Тогава пловдивчанин се е прибирал от село Труд по Карловско шосе с личния си автомобил „Хонда”, в това време осъденият мъж се включил в движението с „Опел Вектра” по шосето от АМ „Тракия”.
Въпреки че не е ясно дали е възникнал някакъв конфликт между двамата, водачът с опела е бил видимо подразнен от поведението на другия шофьор. При влизането си в града хондата се движела в крайна дясна лента, когато опела се изравнил с нея и водачът започнал да вика и сигнализира към другия шофьор да спре. Мъжът не спрял, а увеличил скоростта. Достигайки до кръстовището на бул. „Васил Априлов” и бул. „Дунав”, хондата спряла на светофара. В този момент обезумелият мъж, минал край него, завил и спрял пред предницата на автомобила на свидетеля. Изпадналият в амок рецидивист излязъл навън и започнал да се саморазправя с другия шофьор, като му се развикал и го нападнал с нож. Започнал да го реже по лицето. Нападнатият мъж се опитал да отнеме ножа на обвиняемия, като в това време от вектрата излязъл и още един мъж. Тримата се сблъскали, но по същото време се намесили водачи и пътници от други спрели леки автомобили, които разделили мъжете. Двамата нападатели се качили в опела и избягали от местопроизшествието. След това обаче побеснелия мъж бил задържан от полицията, а срещу него е започнало дело за хулиганство. Съдът все пак е бил снизходителен срещу пловдивчанина и той е бил освободен от наказателна отговорност.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Загубен
  Отговор
  1 11:10  09.08.17
  Съдът: Много си лош, обещаваш повече да не правиш така. Рецидивиста: Обещавам повече няма да правя така. Съдът: Добре, можеш да си ходиш. Аз така го разбирам. С малки формалности като някой друг подпис.
 • abre
  Отговор
  2 11:12  09.08.17
  Е това е България, когато ви е все тази кой ще ви управлява и сега ще му се размине с една глоба и евентуално няколко присъствия в съда. А на другия, който в случая е пострадал това ще му остане за цял живот. Нормалните остават да живеят тука все по-малко защо ли..? А съдебна реформа няма да има нали така...
 • Миролюб
  Отговор
  3 11:21  09.08.17
  Аз пък си нося мачете и едно малко брадве в багажника против уроки .....ааа и много важно ако ги показваш трябва да докараш погледа на Никалъс Кейдж от Face off съчетан с нечленоразделна реч във високия регистър ,иначе може да не подейства .
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  4 11:26  09.08.17
  Забележете колко инциденти стават с представителите на онзи край

 • Azazel
  Отговор
  5 13:15  09.08.17
  Напада човек с нож и му нанася прорезни рани по лицето, а съдът го освобождава от наказателна отговорност, и го глобява?!?!?!?! Е. затова подобни неща са ежедневие, а рецидивистите си безчинстват свободно по улицата... Надявам се следващия път да нареже лицето на съдията, който го е освободил от наказателна отговорност!

  Коментиран от #9

 • 6 20:53  09.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Hell on Earth
  Отговор
  7 22:22  09.08.17
  Абе слушайте Black или Death метъл в колата и някой ще удари жакпота като ви засече :)
 • Гост
  Отговор
  8 12:06  10.08.17
  Аз пък си нося дългата щанга от ладата в колата за всеки случай.
 • Morgoth
  Отговор
  9 10:01  11.08.17

  До коментар #5 от "Azazel":

  Че нашите съдилища не стават е ясно, но тук по-вероятно ми се струва журналята да са пресолили манджата. Хилядарка ще ти вземат само за слизането и изваждането на ножа, а пострадалия ако си му "накълцал лицето" ще те съди до дупка за много по-сериозни обезщетения.

Напиши коментар:


Публикувай