10 163 8

МВР с мащабна акция, има задържани

Мартин Христов

При съвместна операция на служителите от Областните дирекции на МВР в градовете Варна, Бургас и Шумен бяха задържани двама мъже, извършвали домови кражби на територията на Североизточна България.

На 10 август непосредсвено след извършена домова кражба на територията на ОДМВР – Бургас, са задържани Н.С. (37 г.) и Т.Х. (40 г.), двамата от Търговище, известни на МВР.

Същите са установени като извършители на още една кражба от частен дом в Бургас, една кражба, извършена в Добрич и една, извършена в Шумен. Има данни, че двамата са извършители на две домови кражби, регистрирани през юни във Варна.

Основните вещи, които са били обект на интерес на двамата мъже, са: златни накити и други бижута, часовници и пари.

По случаите има образувани досъдебни производства, като материалите по тях са докладвани на съответната Районна прокуратура. Работата по установяване съпричастността на двамата мъже към други кражби със сходен почерк продължава.

Междувременно служители на Икономическа полиция при ОДМВР – Варна задържаха двама чужди граждани за извършени банкови измами на територията на България. На 10 август след получен сигнал от банкови служители, близо до банков клон е установена Е.А (30 г.), румънска гражданка, която е използвала неистински документи за самоличност, за да набави за себе си нерегламентирано парични средства.

Жената е задържана за срок до 24 часа, задържан е и мъж на 36 г. също румънски гражданин. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна.

Образувано е досъдебно производство.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • любопитен
  Отговор
  1 15:42  11.08.17
  Нещо не разбрах - кое и е мащабното, освен глупостта, с която се пропагандират мижави акции?
 • ас дс
  Отговор
  2 16:18  11.08.17
  Боже направо съм потресен каква кординация-шая операция разработвана с с години.и резултата е налице нека другите крадци да се замислят сигурен суъм ше спрат кражбите
 • Темида
  Отговор
  3 17:21  11.08.17
  Важното е имена да няма иначе после етноса ще осъдят бг кенефа за клевета.
 • SAAB
  Отговор
  4 20:19  11.08.17
  Ето за това говорех сутринта ! Цитират се име и фамилия на пребитият Станко Памукчиев дори марката на автомобилът му .......... А на известните на на полиция и прокуратура само с по една буква ! Дълбоко засекретени инвеститори ....:)

 • anonimen
  Отговор
  5 22:01  11.08.17
  nali bg sadat e milostiv ,a v rumania ne tahnie prestapnici se premestiha v baigaria
 • anonimen
  Отговор
  6 22:05  11.08.17
  tezi kradci sa gi ostveli da zarabotvat za tia koito shce im dadat uslovnite prisadi bili gi debneli , hubavo da oberat tozi i onzi i posle obranite shce piat edna voda
 • Сандо
  Отговор
  7 23:57  11.08.17
  Да и дадът име на акцията, ама да я кръсти Веско Маринов или Цв.Цв.
 • Пламен
  Отговор
  8 11:47  12.08.17
  Те тия с белите таксита в събота ли намериха акция да правят. Кога мастийте и дечурлигата са им вкъщи, и няма кои да возят в колите. АКЦИОНЕРИ...Ще реже лентата на "Работещо МВР" Винету довечера по новините! Дойдоха тумбаците на Евксиновград и се пуснаха да оправят северна БГ, след обяд от 14-16ч., че да не прегарят по пясъка. Сюнетчии!

Напиши коментар:


Публикувай