16 Август, 2017 19:30 1 797 1

До 3 г. затвор за майката, изоставила бебето си в Западен парк

  • западен парк-
  • бебе-
  • юлия василева
До 3 г. затвор за майката, изоставила бебето си в Западен парк - 1
Снимка: БНТ

Лишаване от свобода до 3 години заплашва 18-годишната майка, която захвърли бебето си в Западен парк " в София. Тя е обвинена, че е създала опасност за детето, оставяйки го без надзор. Софийският районен съд гледа мярката ѝ за неотклонение, съобщи БНТ.

Има съдебно решение и Софийският районен съд ще остави за постоянно в ареста 18-годишната Юлия Василева. Мотивите са, че има опасност тя да се укрие.

Майката е правила още няколко опита да изостави детето. Лекари са разказвали пред разследващи, че детето не е в добро здравословно състояние, също така доста често е било приемано в болница.

По време на заседанието съдията няколко пъти намекна, че е чиста случайност, че хора са намерили детето в Западен парк и че изходът е могъл да бъде фатален.

Яви се и братът на обвиняемата, както и бащата на детето, които заявиха, че ще се борят до край институциите да им върнат попечителството над детето. Както знаете, след като детето беше открито, то беше откарано в болница, а след това беше откарано в център от семеен тип, където за него се грижат специалисти.

Майката не направи коментар в съдебната зала, но не изглеждаше разстроена, не се чуха и думи на разкаяние. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи до три години затвор. Защитата заяви, че ще обжалва решението на Софийския районен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    2 0 Отговор
    Приберете я на жежко 3 години, за да я храните и поите с моите пари от данъци. Междувременно захвърленото дете го турете у сиропиталище и пак го храанете и поете за моя сметка. Па после като макя му излезне нека па забременее и па да роди, ние сме тука па че платиме, ама тоя път за ампутация на яйчниците.