3 268 10

Цигани плашиха горски и полицаи със смърт, взели им крадените дърва

Проверяващите били нападнати от 30 - 40 мургави бракониери

Снимка: Сакар Нюз
Снимка: Сакар Нюз
Константин Карагьозов

Районният съд в Исперих разпореди задържането на трима цигани, отправили закани за убийство спрямо горски служители и полицаи.

По случая е установено, че на 13 август, неделя, на телефон 112 е получен сигнал за незаконна сеч в землището на Исперих. Горският служител поискал съдействие от екип на полицията. На мястото на незаконната сеч служителите на реда установили три конски каруци, натоварени с дърва. Ромите тръгнали с две от каруците, но изоставили третата.

Малко по-късно обаче проверяващите били обградени от група от 30 - 40 цигани, които се върнали за изоставената каруца с дърва. Те поискали да приберат каруцата обратно. Напрежението ескалирало, след като обвиняемият Райко Г. започнал да насърчава ромите да вземат каруците, натоварени с дърва, и да заплашва с убийство полицейските служители и горския стражар.

По искане на Районната прокуратура в Исперих ромите са задържани за срок до 72 часа. Прокуратурата е поискала и постоянното задържане на Райко Г. (на 41 години), Пенко П. (на 46 години) и Алекси А. (на 31 години). Срещу тях са образувани бързи досъдебни производства.

Спрямо Райко Г. са повдигнати три обвинения. Първото е за закана с убийство на горски стражар. Второто обвинение спрямо Райко е за това, че е подбудил тълпа от роми да осуетят проверка за законност на транспортирани с три каруци дърва. Третото обвинение е за противозаконно пречене на органи на властта да изпълнят задълженията си.

Пенко П. също е привлечен като обвиняем за закана за убийство на горски стражар и заплашването му с цел на пропусне да извърши задължение по служба. Алекси А. също е обвинен за това, че възпрепятствал изпълнението на служебните задължения на горския служител.

И тримата цигани са осъждани многократно за умишлени престъпления и са изтърпявали ефективни присъди.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 15:50  17.08.17
  Е те като кучета ги описват тези цигани. Били ги насърчавали, подбуждал ги, насъсвал ги. Ами да ги третират като такива, щом самите те се държат така. Щом имат наглост да се върнат и да сплашват полицаи, да ги вкарат всички на безплатен общественно полезен труд за години. В белите страни всеки замесен в нападение, кражба или обир е солидарен с цялата банда, без значение дали се е почесвал или е бил.
 • Иво
  Отговор
  2 16:16  17.08.17
  Кога на полицаите ще се позволи да използват огнестрелните си оръжия като в белите държави? Сега за украса ли трябва да ги носят тези пистолети?
 • СРАМ И ПОЗОР
  Отговор
  3 16:37  17.08.17
  А през това време ГДБОП се занимава с Душко Добродушков, който от недоволство написал, че е време да се отреже нечия глава... Ха-ха, каква "държава", аз затова ли ви плащам данъци и издържам, бре?!?

  Коментиран от #4

 • Крис
  Отговор
  4 16:59  17.08.17

  До коментар #3 от "СРАМ И ПОЗОР":

  Всички са за затвора и тоя мушмурок дето не знае дали е пуснал поста. Аз знам всичко което съм писъл а този мушморок обеснява че не знае дали го е писал. И ти тролче сигурно не помниш къде и колко поста си писъл.

  Коментиран от #7


 • кроко
  Отговор
  5 18:26  17.08.17
  Тези лудогорски сигани, са много мръсни, шъ тряба да знаете, особено когато са тълпа ! Помня преди години, още през соца, едно приятелче турче пътувало на автостоп някъде по делиорманските села, на шосето бяха го засякали 2-3 каруци с мангали и така без нищо, за 5-6 лева, бяха го пребили от бой, 2 месеца лежа в болницата момчето едвам прескочи трапа.
 • България за Българите
  Отговор
  6 20:00  17.08.17
  Тия цигани или да ги гръмват, или да си ги запратат по циганиндия! За кога ще ги търпят? Т'ва народе е казал: "кат' не щеш мира - на ти секира"!

  Коментиран от #8, #9

 • СРАМ И ПОЗОР
  Отговор
  7 20:28  17.08.17

  До коментар #4 от "Крис":

  "Тролче", ти ме обиждаш на трол?!? Значи, ако каже човек нещо против властта е трол :))) да ми платят веднага тогава, аз мога по цял ден да говоря против властта, както и още няколко милиона "трола" :))
 • 8 22:54  17.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 9 23:04  17.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 10 22:45  23.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай