1 923 6

Нападнаха наши и US рапъри в Слънчев бряг

Кадър БНТ
Кадър БНТ
Светослава Ингилизова

Старозагорските рапъри Христо Христов-Зипо и Стоян Стоянов-Слаш са били нападнати от група младежи в Слънчев бряг. Двамата музиканти били заедно със свои колеги от САЩ, които били обиждани за цвета на кожата.

Рапърите станаха известни с нетрадиционния си протест пред Народното събрание срещу корупцията и неработещите институции, съобщи БНТ.

Около 7 часа сутринта в сряда компанията се разхождала по централната алея, когато ги нападнали в гръб. Нападателите били четири момчета и крещели обиди на расистка основа. Започнал бой, рапърите и американските им гости опитали да се защитават.

"Нападнаха ни с обиди, с расистки обиди към нашите гости. Ние не им обърнахме внимание, но те, въпреки това, решиха да ни нападнат и то в гръб", каза Стоян Стоянов - Зипо.

"Чувах, че някакви хора крещят след нас и започнаха да ни следят. Не реагирах, защото не разбирах какво говорят. Нападнаха ни в гръб", обясни Рамон, треньор по гимнастика.

"Опитвахме се да стигнем до колата, но те ни удряха и ми счупиха телефона", каза рапърът Джейкъб.

Близо 25 минути продължила разправата и атаките, телефоните на двамата американци са повредени, а часовникът на Зипо потрошен. Според рапърите полицията дошла късно и не се намесила обективно. Всички отишли в полицейското управление, а след разпит пуснали нападателите.

"И, пускайки ги, в коридора на полицията, минавайки покрай нас, те отново ни казаха: „Ще ви убием!“ пред полицаите", разказа Стоян Стоянов - Зипо.

"Наложи се да подадем жалба до прокуратурата, тъй като не съдействаха по никакъв начин на момчетата от Америка", каза Христо Христов - Слаш.

От полицията казаха, че по случая е образувано досъдебно производство и се уточняват подробности около инцидента. Според разследващите нападателите и пострадалите са от Стара Загора и са се познавали.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 21:28  17.08.17
  "Според разследващите нападателите и пострадалите са от Стара Загора и са се познавали." Полицията отново с шокиращо разкритие. Това какво трябва да означава? Че ако познаваш някого можеш да го биеш безнаказано?
 • 345
  Отговор
  2 21:48  17.08.17
  В С.Бряг се събира утайка от цяла БГ, В. Симеонов хубаво се е заканил да "почисти", въпреки че част от материала негодува то със сигурност 90% ще го подкрепят
 • Морков и тояга
  Отговор
  3 21:49  17.08.17
  Убава работа, и чакам приятелят ми Трампи да врътне един тилефон и ще бъдат съдени клошарите. Нещо все повече се излагаме като народ или мърша. Не може всеки да раздава правосъдие в тази държава, и всеки трябва да отговаря за деянието си. Валката е прав, макар да не съм му фен. Тоягата трябва да влезе в действие, колкото по рано толкоз по добре. Ако продължаваме така , след две или три години никой няма да се чувства сигурен за живота си на улицата. Откачалките да ги приберат там кадето им е мястото. Наистина се разложихме като хора......
 • Случаен
  Отговор
  4 22:58  17.08.17
  АЛОООО,ПРОКУРАТУРАТА,ХАЙДЕ САМОСЕЗИРАЙТЕ СЕ СРЕЩУ БЕЗДЕЙСТВИЯТА НА ПОЛИЦИЯТА КОЯТО ПРЕДПОЛАГАМ НАРОЧНО СЕ ЗАБАВИ,И В ПРИСЪСТВИЕТО НА ПОЛИЦИЯТА ИМА ЗАПЛАХИ ЗА СМЪРТ СРЕЩУ РАПЪРИТЕ.БЕЗДЕИСТВИЕТО ОТ СТРАНА НА ПОЛИЦИЯТА СЪЩО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ПОЛИЦАЙТЕ ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСАТ НАКАЗАНИЯТА С ЦЯЛАТА СИЛА НА ЗАКОНА,ЗАРАДИ БЕЗДЕЙСТВИЕТО СИ.
 • 5 01:19  18.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • мъка
  Отговор
  6 08:57  18.08.17
  В Слънчака е пълно с треористи и наркомани които тероризират хората. Американски градани са били нападнати от тези терористи . Сега ако Тръмп е мъж веднага да истреля 66 томаховки и да срути целия този бърдак наречен Слънчак.

Напиши коментар:


Публикувай