18 Август, 2017 19:16 2 300 6

Задържаха мъж и жена, мамили жертвите си за над 400 000 лева

  • прокурор-
  • измама-
  • измами-
  • прокуратура-
  • пране на пари

Пловдивската окръжна прокуратура провежда разследване срещу извършителите

Задържаха мъж и жена, мамили жертвите си за над 400 000 лева - 1

Семейство измамници, завлекли от жертвите си над 400 000 лева, са задържани в четвъртък в Пловдив, съобщиха от прокуратурата. 47-годишната С.П.С. и нейниятг съпруг И.Б.С. (52 г.) са вилнели повече от две години под тепетата и в Смолянско.

Пловдивската Окръжна прокуратура вече провежда разследване за извършените от тях тежки умишлени престъпления – измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, и изпиране на пари.

Коронният номер на дамата от престъпния тандем бил да се представя за прокурор или за служител на обвинението. Срещу пари тя щедро обещавала на наивници да им съдейства за благоприятен изход на съдебните дела, водени срещу тях. Засега са установени седем извършени от нея измами в периода ноември 2014 г. – юни 2017 г., потвърди зам.-окръжният прокурор Галин Гаврилов. За подобно престъпление тя е заплашена от затвор от 3 до 10 години и конфискация на половината ѝ имущество.

Със завлечените пари измамничката и нейният съпруг извършвали финансови операции и сделки, за което им е повдигнато обвинение за т.нар. „пране на пари“, което са извършили в съучастие. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до двеста хиляди лева.

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на Окръжна прокуратура-Пловдив за срок от 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГЕРО

    5 0 Отговор
    Верно е. Коренно са различни от софянците, по честни и не са злобни. Винаги когато съм в софия забелязвам колко са злобни , груби и ментърджии са.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Шаран БГ

    7 0 Отговор
    Хубаво е, че са ги "пипнали". Когато прокурори и съдии си вземат полагаемото, когато тия "сериозни" люде сключат "споразумение" и когато всичко приключи - много Ви моля - известете ни !!! А така си е бла,бла,бла ... От 3 до 10, от 3 до 12, че и глоба от ...до... - дрън-дрън ярина !! 28 години се наслушахме на подобни "новини" !!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.