1 389 2

От 3 до 10 г. затвор за момчето, убило 11-годишна в Бургас (Обзор)

Снимка: МВР
Снимка: МВР
Светослава Ингилизова

Окръжна прокуратура – Бургас задържа за 72 ч. 15-годишния младеж от Бургас, който е обвинен в убийството на 11-годишно момиче. За престъплението, което е извършено около 17,30 ч. на 20 август 2017 г., съобщиха пред медиите зам.- апелативният прокурор на Бургас г-жа Йовита Григорова и Директорът на ОД на МВР –Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Прокурор Григорова съобщи, че сигнал за престъпното деяние е подаден на тел. 112 от живущи в жилищния блок. Тялото е открито в асансьора на бл.108 в жилищния комплекс. Момичето е било умъртвено посредством удар с нож в областта на шията, като хладното оръжие е засегнало артерия.

Григорова добави, че обвиняемият и жертвата се запознали след установен между тях контакт в социална мрежа, след което си разменили телефоните. По първоначални данни мотивът за извършеното е скарване между двамата за това дали да пушат наргиле или не.

Прокурор Григорова уточни, че законът предоставя възможност обвиняемият да бъде задържан за срок от 72 часа, а също така и да му бъде определена и постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ въпреки, че е непълнолетен.

Наказанието, което е предвидено в закона за малолетни лице извършили подобно престъпление е „лишаване от свобода“ за срок от 3 г. до 10 г.

Старши комисар Калоянов добави, че първоначално полицейските служители са били поставени пред изключително сложна ситуация, тъй като в тялото на момичето не са открити документи за самоличност или каквито и да било вещи.

После се оказало, че момиче с подобно описание не живее в горепосочения блок или в района около него. Последвали изключително много на брой издирвателни мероприятия, които в крайна сметка са довели до разкриването на самоличността на жертвата, а по-късно и на обвиняемия. Старши комисар Калоянов каза още, че убийството е извършено с един единствен удар с ножа, а обвиняемият е задържан в дома си, който също не е бил в блока, в който е открито тялото на пострадалата.

В заключение Григорова апелира към родителите да бъдат много внимателни и да контролират комуникацията на децата си по социалните мрежи. Тя припомни, че Апелативна прокуратура – Бургас е първата в страната, която организира уроци за ученици от бургаските училища, целящи да предпазят младежите и девойките от опасностите, които съществуват в интернет пространството.

Бургас / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • lol
  Отговор
  1 01:02  22.08.17
  Да го убият тоя ненормален да го пребият до смърт!!

  Коментиран от #2

 • 2 02:56  22.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай