Last news in Fakti

21 Август, 2017 17:57 5 821 14

Окончателно: Доживотен затвор за Петко, който уби командос Емил Шарков

  • емил шарков-
  • петко-
  • лясковец
Окончателно: Доживотен затвор за Петко, който уби командос Емил Шарков - 1
Снимка: БТА/Архив

Доживотен затвор получи Петко Петков от Лясковец за убийството на командоса Емил Шарков. Това реши окончателно Върховният касационен съд.

Служителят на отряда на баретите загина през март 2014 г. при акция по обезоръжаването на Петков.

Мъжът се беше барикадирал в дома си в Лясковец и откри стрелба по командосите.

Петко Петков ще трябва да плати 380 хиляди лева обезщетение на съпругата, дъщерята и родителите на Шарков, съобщи бТВ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Недоволните

    19 8 Отговор
    Този човек защитава собствеността си решително с всички средства и сили, които му позволяват обстоятелствата и е защитен от Конституцията! Този човек показа как трябва да изпълняваме гражданския си дълг, който получаваме с българското си гражданство - този човек е ГЕРОЙ!!! НПО партенките, жидомасонските глисти правят всичко възможно да го изкарат негативен, но всички запознати със ЗАКОН и КОНСТИТУЦИЯ, знаят, че ситуацията не беше изчерпана откъм възможности, а беше насилена и окървавена, заради прекаленото самочувствие на силовите структури!!! Убитият е изпълнявал заповеди в противоречие с Конституцията, осъденият е показал храброст и саможертва в името на идеалите си и ЗАКОНА! Той ли трябва да лежи доживот или някой охранен магистрат ???

    Коментиран от #3, #4

  • 2 гост

    11 3 Отговор
    Наказаха го,защото баретите ни не стават за нищо и някой трябваше до Убере пешкира
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 юрист

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "Недоволните":

    “...Публикувано във факти.бг: о всички запознати със ЗАКОН и КОНСТИТУЦИЯ, знаят, че ситуацията не беше изчерпана откъм възможности..“ Пълни глупости! НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС доп. ДВ. бр.54 от 5 Юли 2017г. Чл. 116. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) За убийство: 2. (изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) от длъжностно лице, както и от представител на обществеността, от полицейски орган при или по повод изпълнение на службата или функцията му;...наказанието е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
    ТОВА казва ЗАКОНЪТ! Налице е квалифициран състав на престъплението убийство. А Вие не само, че не пишете от България, ами и сте с мислене на човек, живеещ в държава, в която е РАЗРЕШЕНО ЗАКОННО употребата на оръжие... И за Ваше сведение- аз съм български адвокат от 18 години, вписана съм в САК-т.е. наясно съм със ЗАКОНА и с неговото тълкуване и правоприложение.
  • 5 юрист

    1 3 Отговор
    НК Чл. 116. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) За убийство:
    1. на длъжностно лице, на представител на обществеността, както и на военно лице, включително от съюзна или приятелска държава или войска, при или по повод изпълнение на службата или функцията му или на лице, ползуващо се с международна защита;...
    (доп. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) наказанието е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
    (2) (Нова - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., доп. - ДВ, бр. 43 от 2005 г., в сила от 01.09.2005 г., изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 80 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2013 г.) За убийство на съдия, прокурор, следовател, полицейски орган, разследващ полицай, държавен съдебен изпълнител, частен съдебен изпълнител и помощник-частен съдебен изпълнител, както и на митнически служител, на орган по приходите, на служител от Изпълнителната агенция по горите или на служител на Министерството на околната среда и водите, осъществяващ контролна дейност или на медицински специалист, на учител (възпитател) при или по
  • 6 ХАва Нагила

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Твойто дете простреляха ли го? Колко пъти? Ади сега ми ела на гости неканен, разбий ми вратата и влез въоръжен!
    П.С. Покажи на жена си, къде къташ парите за Курбана и остави наследството си на МВР и БХК!

    Коментиран от #8

  • 7 юрист

    0 5 Отговор
    при или по повод изпълнение на службата или функцията му наказанието е лишаване от свобода от двадесет до тридесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
    http://lex.bg/laws/ldoc/1589654529
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 до 1 и 2

    3 3 Отговор
    каква Конституция, какъв герой. При определени обстоятелства могат да нахълтат в дома ти, ако има данни, че си извършил, осъществяваш или се каниш да правиш престъпление. Това и малките деца го знаят. Все едно Недоволният е разработван от 3 месеца, че си е направил наркооранжерия вкъщи, има прокурорска заповед, влизат у него и после пред съдийката - ама в Конституцията пише!
  • 10 Гост с име

    12 1 Отговор
    Леле колко заблудени начело с пишман юриста. Абе вие не разбирате ли че човека се е самозащитавал от нападение вкъщи?? Значи някой разбива вратата и влиза с изстрели в 5:30 сутринта и викат че са полиция и как звучи това на сънен човек? Полицията не трябва ли да идва по светло, да звъни и да се легитимира? Срам за българския съд и за истинския виновник гл. секретар по това време, който сега се прави на вода ненапита. Петко може да има проблеми но зорлем го направиха убиец.
  • 11 Чиляк от народа

    11 1 Отговор
    Аз си мислех, че ВСЕКИ Е НЕВИНЕН до доказване на противното!
    Ми хайде и аз тогава да кажа, че коментар номер ? е написан от педофил и живота на дете е в опасност - ко ми пука така ли е?!, Не ка го гърмят човека, а аз ще кажа, че съм се объркал - параноик съм и те така... Показателно е, че специално обучен човек беше убит от защитаващ дома си чичка - не ви ли става ясно, че цялата операция е водена от ДЕБИЛИ, които нехаят за последствията?! Наистина ли бай Петко е големият Рамбо - бедна ни майка ако някой обучен терорист реши да се барикадира - те тогава ще пращаме барети с вагоните!
  • 12 ААА

    3 3 Отговор
    За да се стигне до този злощастен край ,в който няма печеливши ,има предхождащо тежко анти-социално поведение на въпросният "Петко", и прекомерно използвана сила от държавата, все едно в апартамента се е намирал "Карлос Чакала" или " Ханибал Лекторн" ,Когато двама "стражари" с малко хитрост и изобретателност са могли арестуват Петко. Да пази господ , ако това беше някой "професионален" терорист-труповете щяха да са повече. А относно "недоволният" първи коментар. Човек е защитен от конституцията тогава когато няма антисоциално поведение. Подновява си редовно разрешителните за оръжие, а когато не успее да ги поднови си предава или продава оръжието.При поискване от компетентната служба се явява , и решава въпроса ,според закона, а не се крие 2 години. След изтичане на срока на разрешителните ,оръжието е незаконно , и това е сериозно престъпление , а също и за този полицейски служител ,който го допуска.И това в комбинация от постоянни заплахи с убийство към децата,които играят на училищната площадка.А ако там играе вашето дете? ЕДИН НОРМАЛЕН ЧОВЕК , НЕ ДОПУСКА ДА СЕ СТИГА ДО ТАМ ,ОЩЕ ПО МАЛКО ДА СТРЕЛЯ ПО ЖИВИ ХОРА.Това е вашият "герой" -дал на късо психар .Полицията има право да влезе във всеки дом с прокурорско нареждане , за да арестува престъпник.
  • 13 Браво Петко

    11 1 Отговор
    Чудя се ако беше заплашил , че ще се самоубие и беше насочил оръжието към главата си, дали щяха да го гръмнат първи или щяха да следват НПО-правилата, да му поръчат пица с приспивателно и да го уговарят с психоаналитици, както е във филмите... Може би щяха да спестят живота на една барета, а?? Аааааа, чакай малко бе, то това в БГ ли е станало - еми тогава щурмувайте и кот-такоа! После кажете , че не си плащал данъците, нямал винетка, заплашвал деца, изнасилвал кучета, не харесвал Азис и крадял ток...
  • 14 Юрист1

    1 0 Отговор
    Първо да започнем ,с това ,че Петко от Лясковец е подавал множество жалби срещу деца ,които са вдигали шум и други изнервящи и досадни неща.Но от местното районно ,разбира се, не си свършват работата и осъществяват състава на чл.286 НК -престъпление по служба. Второ,за да влизат в жилището ,на който и да било в ЗМВР е записано ,че трябва да е започнало извършването на тежко престъпление или непосредствено да предстой ,такова. Нито една от тези хипотези не е налице,за да се нахлува в жилището,което е неприкосновено във всички останали случай.Следователно Петко е действал при условията на нейзбежна отбрана ,поради ,което не следва да му се вменява вина.Специално в чл.12 НК се указва ,че при нахлуване с взлом в жилището, няма превишаване на пределите на нейзбежна отбрана! Следователно,ако цялото това безобразие се беше развило извън жилището му,то щеше да е виновен,но щом е в жилището му,той попада под гореуказаната хипотеза. Трето,от направените балистични експертизи по делото се оказа ,че Бог да го прости ,починалото момче от "баретите" е убито с куршум ,който не е от Петковите оръжия. Имайки предвид гореизложеното не само ,че Петко не е виновен,а е с нанесени тежки телесни повреди,в дома му и следва да се освободи незабавно и да получи обезщетение от държавата. А тези глупаци-съдии,които са написали тази присъда и потвърдилите я решения ,трябва да бъдат уволнени и съдени. С такива кретита в тоги,тежко и горко на всички. С това тяхно решение ,показват на М