5 530 8

Убитото дете в Бургас - с 3000 контакта в социалната мрежа

Именно в интернет 11-годишната Никол се е запознала с 15-годишния Иван, задържан за тежкото престъпление

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook
Константин Карагьозов

11-годишната Никол, убита в асансьора на блок в Бургас, е имала близо 3000 контакта в социалната мрежа. Именно в интернет тя се е запознала и с 15-годишния Иван, задържан за тежкото престъпление. Това сподели пред bTV Красимира Кателиева, говорител на Окръжната прокуратура в Бургас.

Това може би е била първата среща на живо помежду им, което предстои допълнително да бъде установено, посочи Кателиева.

„Двамата са комуникирали от известно време в социалната мрежа. Срещата им е била с цел да пушат наргиле, затова са се отправили към този блок в „Меден рудник”. Формален повод за скарването помежду им е къде точно да се случи това”, каза още говорителят на прокуратурата.

Никол е убита с един удар с нож, нанесен в шията. Дълбочината на прободната рана е била няколко сантиметра, но тъй като е засегната артерия, е настъпила кръвозагуба и смърт.

Доказателствата сочат, че убийството е умишлено. „Удар с нож във врата няма как да бъде по непредпазливост”, отбеляза Кателиева.

Взети са проби за наркотици и са назначени експертизи, от заключенията ще стане ясно дали извършителят е бил под влиянието на наркотични вещества.

Досега Иван няма криминални прояви. Ако съдът го признае за виновен, ще му бъде наложено наказание от 3 до 10 г. затвор. Днес Окръжната прокуратура ще поиска за него постоянна мярка „задържане под стража”.

„В изключителни случаи законът допуска непълнолетните също да бъдат задържани под стража и този случай е точно такъв”, заяви Кателиева. По думите ѝ момчето не е от малцинствена група.

Кателиева отправи апел към децата и техните родители да бъдат внимателни при контактите си в интернет, особено с непознати.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЕЕЕ
  Отговор
  1 09:37  22.08.17
  СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА
 • Будалата
  Отговор
  2 09:38  22.08.17
  И бързо забравихме случая Индиго където си отидоха деца на по 9-10 години от родителско нехайство и свободия.
 • като гост):
  Отговор
  3 09:43  22.08.17
  след бонби бонбоубежище И СЛАДКАРНИЦА
 • Вярващ Путинист
  Отговор
  4 09:49  22.08.17
  Рано или късно ще АНАЛизират дали е закоравял малкия келеш в затвора

 • помацу
  Отговор
  5 10:13  22.08.17
  Целия случай е базиран на предположения!Няма никакви доказателства за срещата ...?Ако момчето родителите на момчето са заможни ще се размие случая,нагледахме се на такива случаи...
 • СЕМЕ ОТ МОНСОНТО
  Отговор
  6 14:24  22.08.17
  Днес Имаме малък изверг, ще го осъзят за няколко години, ако не и условно, защото е млад , сбъркал, разкаял се е, осъзнал грешката си. Съда ще счете че има смекчаващи вината обстоятелства и млад, малолетен, няма предумишленост, няма свидетели всичко ще се гради на онова което той признае. Ще последва пореден оществен фарс. Този красаве няма да остане с едно убийство, след ако въобще влезе институция за малолетни - ще еилезе НЕ НАТУРАЛНО СЕМЕ КАТО НА МОНСАНТО. ЩЕ СТАНЕ ПО-ОПОСЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО. ХУБАВО ГО ЗАРОМНЕТЕ, ТОЙ САМО С ТОВА СИ ДЕЯНИЕ НЕ ЩЕ ОСТАНЕ, ОСОБОНО СЛЕД "КРИМИ АКАДЕМИЯТА която евентуално ще изкара. Тепърва ще сушаме за него.Кой знае а може след в.еме и в политиката да се появи. Я министър а що не и мин. председател - свобода, демокрация и ценности, бол.
 • 7 15:04  22.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • бг идиотизъм
  Отговор
  8 16:08  23.08.17
  Тя изглежда доста по-голяма от 11 години, той пък мяза на циганин......жертва на "времената", уговаряли се да пушат наргиле, представяте ли си. По време на соца такива уговорки на тази възраст бяха в сферата на фантастиката.

Напиши коментар:


Публикувай