960 1

Откриха 1 кг контрабандни златни накити в тайник на камион

Близо 1 кг контрабандни златни накити на стойност около 66 000 лева откриха в тайник в шофьорската кабина на камион на Митнически пункт Лесово

Маргарита Илиева

Близо 1 кг контрабандни златни накити на стойност около 66 000 лева откриха в тайник в шофьорската кабина на камион на Митнически пункт Лесово служители от митническа мобилна група /ММГ/.

Камионът, пътуващ от Турция за Румъния, е спрян за проверка на ГКПП-Лесово на 20.08.2017 г. около 17.00 часа.

На разбираем език, водачът на автомобила е бил поканен от служителите на Митническа мобилна група да декларира пренасяни вещи, стоки и валутни ценности.

Той е заявил, че не пренася такива.

При последвалата проверка на кабината на влекача, в таблото зад шкафче, намиращо се в средната конзола, са открити три черни пакета, съдържащи общо 976 грама златни изделия - пръстени, обеци, масивни медальони, разпределени в прозрачни пликове и маркирани с фабричен знак за 14-каратово злато.

На турския гражданин, шофьор на камиона, е извършен личен преглед, при който са намерени у него общо 3 650 евро в различни купюри.

Срещу шофьора на камиона е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

С постановление на Окръжна прокуратура - Ямбол от 21.08.2017 г. на осн. чл. 64 ал.2 НПК шофьорът на камиона Х. Х. Д е задържан за 72 часа, като предстои внасяне в съда на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 242 ал. 1 б.“д“ от НК.

Превозното средство също е конфискувано.
Работата по случая продължава.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Т.о.ш.и.б.и.я.н
    Отговор
    1 11:17  22.08.17
    Държавата рекетьор

Напиши коментар:


Публикувай