5 409 12

4 жалби подала Елена, преди да бъде убита от съпруга си

Елена Кадър Нова тв
Елена Кадър Нова тв
Светослава Ингилизова

Четири жалби до полицията и прокуратурата, поредица обаждания на 112 и ограничителна заповед не успяха да спасят 42-годишната Елена от съпруга й. Жената беше застреляна от упор с четири куршума пред очите на най-добрата й приятелка и много свидетели от 64-годишния си съпруг.

Приятелки на Елена преживяват с нея всички заплахи, на които е подложена жената през последните две години. Последната жалба срещу Венцислав Василев е подадена часове преди разстрела, съобщи Нова тв.

Елена и Венцислав имат две деца - на 10 и 5 години. Мъжът я тормозил психически и физически. Посягал и на голямото дете. Ограничителната заповед от юни тази година дава на Елена два месеца относително спокойствие, но не и гаранция за живота й.

„Проблемът с домашното насилие продължава да е много актуален и да довежда до трагична съдба на много жени и деца. Този случай е емблематичен и не е изключение. И в момента има много жени, които са в подобна рискова ситуация и за които е изключително трудно да опазят живота и здравето си. Взаимодействието между институциите не е достатъчно добро”, каза Катя Кръстанова, психолог от Асоциация „Анимус”.

„Дебненето, ревността и преследването са индикатори за висок риск от убийство. По-висок риск дори от физическото малтретиране”, поясни психологът.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • илия
  Отговор
  1 11:18  22.08.17
  65-42=23 разлика и това е резултата... тази може да му е дъщеря. Единия побелява, погрознява и оглупява, а другия е красив и още му се прави секс.
 • Владо
  Отговор
  2 11:18  22.08.17
  Къде е коментара на арнауудова и цаацааров
 • Варна
  Отговор
  3 11:54  22.08.17
  А иначе отделяме най- много пари в ЕС от доходът си за обществен ред... Някой да повдигна въпроса кои са тези полицаи, които не са си свършили работата? Кое тяхното управление? - Кой е началникът им? - Защо не са уволнени? - Кой ще зададе тези въпроси?

  Коментиран от #4

 • Гозтъ
  Отговор
  4 12:56  22.08.17

  До коментар #3 от "Варна":

  Парите са"усвоени"най-вероятно! За жалост, на хубавите ти въпроси едва ли някой от властта ще отговори!!

  Коментиран от #5


 • Варна
  Отговор
  5 13:46  22.08.17

  До коментар #4 от "Гозтъ":

  За това може би пак трябва да има "сурвакане" на държавният апарат. Държавата се превърна в дом за социално отглеждане на държавни служители. - Всичките там искат заплати и да не работят. - Второто вероятно е защото всичките са свързани по един или друг начин с роднини, приятели и познати на някой кърлеж от високите етажи на бюджетна издръжка
 • Госпожa
  Отговор
  6 13:55  22.08.17
  Тук има хора които не са си свършили работата а вземат заплати. Много добре ги знаят кои са и кои са техните началници. Отделяме коласални суми за сигурност, а на среща няма нищо. Милиционерите само реват за заплати. Въпросът е докога ще ги търпим?
 • Гост
  Отговор
  7 14:25  22.08.17
  Статията е напълно обективна. Има голям процент от хора които са застрашени от изперкали маниаци, подават сигнали до органите на реда, а те от своя страна само си подхвърлят топката и твърдят, че не е тяхна работа. Но когато става въпрос за заплати се редят като измекяри на опашка.
 • НИЕ СМЕ В БОЛНО ОБЩЕСТВО
  Отговор
  8 14:53  22.08.17
  СРЕДАТА В КОЯТО ЖИВЕЕМ, ОПРЕДЕЛЯ УЛОВИЯТА ОТНОШЕНИЕТО НА ХОРАТА В НЕЯ. АКО СМЕ В ДЖУНГЛА СТАВАШ ЛОВЕЦ, ЗА ДА ОЦЕЛЕЕШ. АКО СИ В ДЪРЖАВА С ИКОНОМИКА САМОДОСТАТЪЧНА, ОБЩЕСТВЕН РЕД, КУЛТУРА, ОБРАЗОВАНИЕ И РАБОТА С НОРМАЛНО ЗАПЛАЩАНЕ - КОМПРОМИСИ ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА ТАКИВА БРАКОВЕ НЕ БИХА ТЪЙ ЧЕСТИ.. И ПОСЛЕДНО - СКЛЮЧВАНЕ НА ГРАЖДАНСКИ БРАК НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ЕДИНИЯТ ТРЯБВА ДА СЛУГА ИЛИ РОБ ДО ЖИВОТ НА ПО-СИЛНИЯ. КАКТО СА СЕ СЪГЛАСИЛИ ЗА СЪВМЕСТЕН ЖИВОТ , РАВНОПРАВЕН, ТЪЙ МОЖЕ И ДА ГО РАЗТРОГНАТ, щом ЕДИНИЯТ е загубил своите човешки права, уважение и достойнство. Изхода е - развод и смяна на коловоза - самостоятелност. А що касае ефективността на ОРГАНИТЕ НА РЕДА те у нас са само СИМВОЛИ - ПРИСЪСТВАТ, НАТОВАРВАТ БЮДЖЕТА НО РАБОТА ЕФЕКТИВНА НЕ ВЪРШАТ. ЗАЩО? България като в пансиона за превъзпитание в ЕС, който ни храни, ежегодно с ПОМОЩИ, ПРОГРАМИ, СУБСИДИИ, ОТПУСКАНИ СРЕДСТВА - ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ИЗБЯГВА СЕ НАЙ-ВАЖНОТО И ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ - ЗАЕМ. ТЕЗИ ЗАЕМИ ДАРОМ СЕ НА ДАВАТ А С ЦЕЛ - ЩЕ НИ ОБСЕБА НЕДВИЖИМАТА СОБСТВЕНОСТ НА ДЪРЖАВАТА И ЗЕМЯТА А ХОРАТА - ТЕ СА НА НИКОМУ НЕ НУЖНИ. СТРАШНОТО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ. ДОБРО СЕ НЕ ВИЖДА "господа." ЗАЩО НИ НАРИЧАТ ТАКА , КОГАТО Е ЯВНА ПОДИГРАВКА КЪМ ОБРЕЧЕНИТЕ ХОРА.
 • общественик
  Отговор
  9 15:05  22.08.17
  Полицията ни е наследник на социалистическата милиция, чиято работа беше да пази само хората на властта, но не и редовите граждани.

  Коментиран от #11

 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  10 17:43  22.08.17
  Ка я издържал толкоз време?даже късно я очистил
 • jp power
  Отговор
  11 23:01  22.08.17

  До коментар #9 от "общественик":

  Ти явно си бил от нередовните...
 • Хайл
  Отговор
  12 23:54  22.08.17
  Значи кога ще разберете,че куките не вършат никаква работа,само лапат.Който има проблем трябва да си го решава сам като в дивия запад.Ограничителни заповеди,сигнали,...трбвало е да му викне едни батки да му натрошат старите кокали и готово...Ама нали родната милиция ни пази....По- скоро пази престъпниците!

Напиши коментар:


Публикувай