1 165 0

Баща и син погнаха с нож медици от Спешна помощ

Мартин Христов

Екип на Спешна помощ в София беше заплашен с нож от близки на пациентка.

В 5:18 ч. сутринта вчера в Центъра за спешна медицинска помощ постъпва сигнал за жена в безсъзнание в квартал "Надежда”. Двайсет минути по-късно медиците са на адреса.

"На етажа ни посрещна мъжът на жената, която уж е в безсъзнание, беше гол до кръста, целият изпотен, нервен, с такива конвулсии на тялото и още с влизането започна да вика: "Тя има инсулти, трябва да бъде бързо закарана в болница, взимайте я”, разказа парамедикът Валери Темелков.

При пристигането на екипа жената е в съзнание и без явни симптоми. Докторът започва преглед.

"В цялата тази ситуация между мерене на кръвно, ЕКГ и захари, и установяване на реалното състояние на жената, ние се борихме с агресията на мъжа, който достатъчно напираше и пречеше на работата ни. В следващия момент се дръпнах от него и видях, че на вратата на стаята се появява синът с един много голям нож и добре, че в този момент реагирах, като му казах да спре и да пусне ножа, защото не се знае какво можеше да се случи”, допълни Валери Темелков пред bTV.

Агресивното поведение на мъжете продължава и спешният екип вика полиция. Според медиците причина за агресията е забавянето на екипа заради грешно подаден адрес от мъжа. Записът от обаждането към 112 го потвърждава.

Въпреки инцидента жената все пак е закарана с линейката за преглед в болница. В ранния следобед днес семейството се прибра в дома си. Полицията извършва проверка по случая.

София / България


Напиши коментар:


Публикувай