1 637 3

За малко да дарят 90 хил. лева на измамник

Славка Снимки: бТВ
Славка Снимки: бТВ
Светослава Ингилизова

Съпругата на починал преди дни огнеборец, болен от рак, попадна на измама с фалшива епикриза. Използвал я мъж, който събирал средства за собственото си лечение.

Пожарникарят Тодор Топлев загуби двегодишната си битка с левкемията. Той почина преди девет дни. В дарителската му сметка се бяха събрали 90 хил. лв., които обаче не бяха достатъчни за лечението му.

Потъналата в скръб съпруга на пожарникаря Славка решава да направи добро в името на Тошко. Иска да дари значителната сума на друг нуждаещ се. Така попада в социалните мрежи на Николай от София. Мъжът, който е на 37 години, твърди, че страда от рак на стомаха, съобщи bTV.

Преди да дари 90-те хил. лв. обаче Славка иска епикризата на Николай. Документът, който ѝ изпращат, обаче я кара да се усъмни в истинността му. Други документи също се оказват фалшиви. В банката пък излиза наяве, че сметката не е дарителска.

Епикризата е издадена от Специализираната болница по детски болести в София. Това буди съмнение, тъй като пациенти там са единствено лица до 18 годишни.

Въпреки всичко, директорът ѝ Мария Екимова прави справка. Оказва се, че такъв мъж никога не е бил пациент на болницата. Подписалата се доцент Ковачева пък не работи там от десетина години.

Прокуратурата започна разследване по случая.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 12:09  24.08.17
  ааа няма как , щом човека има нужда от рак на стомаха, трябва да му се осигури. Не може да лъже по документи, да му пожелаем за следващата година да си получи каквото търси.
 • filo
  Отговор
  2 12:52  24.08.17
  Какви изроди има не е истина.
 • 3 22:53  24.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай