25 Август, 2017 11:32 2 165 0

Двама задържани за двойното убийство в село Богданчовци

  • задържани-
  • убийство-
  • богданчовци-
  • съпрузи-
  • габровско

В нощта срещу 11 август съпрузи бяха застреляни, а после къщата им изгорена за маскировка

Двама задържани за двойното убийство в село Богданчовци - 1
Снимка: Shutterstock

60-годишният Веселин И. и 54-годишният Лъчезар П. са задържани със 72-часова прокурорска мярка за неотклонение по обвинение на Окръжната прокуратура за убийството в село Богданчовци. Предстои да им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража", съобщиха от прокуратурата.

Убийството е извършено през нощта на 10 срещу 11 август в къща в габровското село Богданчовци. На 11 август е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител за умишлено умъртвяване на съпрузите Илия С. и Еленка С. чрез запалване на дома им, припомнят от прокуратурата.

Според резултата от аутопсията съпрузите са били застреляни в сърдечната област. Съдебно медицинската експертиза е установила, че смъртта е настъпила в резултат на огнестрелните рани, а не при пожара. Лъчезар П. е обвинен за това, че през нощта на 10 срещу 11 август, подбуден от Веселин И., умишлено умъртвил мъжа и жената. Веселин И. е обвинен за подбудителство към убийство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА