26 Август, 2017 17:22 3 666 11

Бащата на Иван: 100% съм сигурен, че синът ми не е убиец

  • убийство-
  • асансьор-
  • бургас-
  • иван-
  • никол
Бащата на Иван: 100% съм сигурен, че синът ми не е убиец - 1

„Ще приема истината, каквато и да е тя. Но нека ми докажат с факти, че синът ми е убиец. Аз съм сигурен, че не е! Във фаталната неделя го закарах с колата до апартамента ни в ж.к. „Меден рудник“ и го оставих там, след което се върнах в село Братово. Той е излязъл после да играе пред блока, бил е с едни стари чехли, тениска и къси панталони. Вечерта си е легнал със същите дрехи. А защо по тях е нямало кръв?“. Това заяви Димитър Иванов – баща на Иван, задържан за убийството на 11-годишната Никол.

Зверското престъпление, което буквално взриви Бургас, стана миналата неделя, няколко часа, след като бащата е завел момчето до Бургас.

Мъжът живее в близко село – Братово, тъй като е пенсионер, но работи в района като пазач нощно време.

През деня Иван, заедно с тяхно близко дете, е бил в селото на гости при баща си. Около обяд Димитър с колата закарал двете момчета до „Меден рудник“, като по пътя не е чул да си уговарят срещи или пък да говорят по телефона.

„Вчера отидох в ареста на свиждане. Още като влязох и Иван ми направи жест с ръка, че обвиненията срещу него не са верни. Каза ми кратко: „Не съм аз“, заяви бащата. Той трепери от ужаса и на няколко пъти се разплака от нерви.

„В началото, когато жена ми ми съобщи, че Иван е задържан, реагирах сравнително нормално, защото това е лошо, но не чак толкова, колкото се оказа по-късно. Не знаех причината за арестуването му. А после като ме извикаха в полицията и ме попитаха как съм със сърцето и ми съобщиха за ножа, за скарването за наргиле и направо се разтреперах. Иван не носи ножове, нито пък пуши наргиле“, твърди бащата, който проговори за първи път след ужаса.

Според него Иван е добро дете, играе си с всички. „Как ще отиде и ще убие някого? Как няма да има капка кръв по тениска, по чехлите му? Той ще върви като кученце след полицаите“, каза Димитър. Бащата на Иван заяви, че той няма психиатрично заболяване, воден е бил веднъж на преглед. „Той не учи, не възприема материала бързо. Нали знаете – има двойкаджии и тройкаджии, Иван е от тях. Имаше проблеми с очите, с говора, ходихме на логопед. Преодоля го това. Той дори не иска да си върже обувките, не яде - ни домат, ни краставица, ни супи. Нож не пипа в кухнята. Иначе е работлив“, каза още бащата.

„Не 99, а 100% съм сигурен, че не е той убиецът. Иван дори и да се ядоса нещо, няма да удари никого. Те него бият. Да докажат, че е той е престъпникът. Истината е важна. Аз съм сигурен, че не е“, заяви Димитър. В понеделник Апелативният съд ще гледа искането на семейството на Иван за промяна на мярката му за неотклонение. Адвокатът му Стоян Иванов ще настоява за домашен арест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Smile

    9 6 Отговор
    Ама как ще е той смотан уби едно младо момиче гад такава!
  • 2 Пазарен Либерализатор

    27 2 Отговор
    Опа, при прерязана каротидна артерия хвърчи яко кръв, ако по дрехите на Иван няма пръски кръв нещата стават интересни....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Константин

    9 5 Отговор
    И аз съм на 100% че това момче е невинно.
  • 5 Мишо Бирата

    8 3 Отговор
    ... да! И аз в предните три "статии" подпитах - КЪДЕ Е КРЪВТА ПО РЪЦЕТЕ И ДРЕХИТЕ МУ ???
  • 6 анинимин

    9 0 Отговор
    Сега ще видим...Ако не е той кой може да е?
  • 7 бай Тодор

    1 2 Отговор
    Аз пък на 100% съм сигурен,че точно тоя боклук е убиецът!
  • 8 Vasik Atanasova

    0 4 Отговор
    ае какво пречи да се преоблече и да се окъпе
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 адвокат

    2 0 Отговор
    Не е невъзможно да я намушка без да се изцапа. И кой ще седне да изработва целият този план, че да го натопи точно него? А нали и психолога професор вече се изказа- говорил е с Иван, разбрал е даже защо го е направил и т.н...... Всичко това са адвокатски трикове. Вече са се докопали до бащата, сключили са с него договор 50 на 50 ако спечелят, и останалото са много пари, влияние и трикове за да го измъкнат.Това е българската адвокатска мафия. Като имаше такива железни аргументи бащата, що мълча досега? Защото едва сега се случи далаверата с адвокатите и те се запознаха с материалите по делото.... Това е жалката ни държава. Сега ако го пуснат тоя, някой ще го прати на оня свят гарантирано още преди да има дело. Хората са бесни!!!
  • 11 БЪЛГАРИН

    0 0 Отговор
    И той и бащата на Никол са си чисти цигани, това не са българи, трябваше да започнете с това и никой нямаше да чете и да се чуди защо така е станало...