29 Август, 2017 15:01 5 974 12

Иван се забавлявал да убива котенца, може да е посегнал и на друго момиче

  • убийство-
  • асансьор-
  • бургас-
  • иван-
  • никол
Иван се забавлявал да убива котенца, може да е посегнал и на друго момиче - 1

Бургаските криминалисти проверяват сигнал за друго нападнато от 15-годишния Иван момиче, което обаче успяло да се измъкне от лапите му, за разлика от Никол, която намери смъртта си в асансьор в кв. "Меден рудник".

Деца от квартала си спомнят, че се е случвало Иван да се забавлява, умъртвявайки беззащитни малки котки. Други обаче не вярват и твърдят, че момчето, което е с умствена изостаналост, не е способно на подобна жестокост.

Според записи от охранителни камери двамата се срещат в центъра, в района на търговски комплекс "Трия", тръгват пеша към Бургаския свободен университет, след което се качват на автобус за комплекс "Меден рудник", където живее Иван.

Не е изключено осмокласникът да е имал сексуални намерения към Никол, но тя да го е отблъснала, допускат разследващи пред "24 часа".

В понеделник 15-годишният младеж обжалва ареста и поиска по-лека мярка, която да изтърпява в дома си, но съдът го остави зад решетките.

Засега не се потвърждава първоначалната информация, че 15-годишният Иван е бил регистриран в Центъра за психично здраве. Според бащата Димитър Иванов момчето е водено на преглед в психиатрията по настояване на учители, но специалистите не са открили заболяване.

Иван е бил ученик със специални образователни потребности и с него е работел ресурсен учител. Вече е назначена съдебнопсихиатрична експертиза, която да установи дали тийнейджърът страда от психично заболяване и ако да - какво е то и може ли да носи наказателна отговорност.

Сред мотивите за постоянна мярка "задържане под стража" са семейната среда, в която расте момчето, начинът му на живот до този момент, както и причините, поради които е посегнал на живота на момичето.

15-годишният Иван е растял в бедно семейство, родителите му нямали сключен брак. Майката Донка Петрова работела като чистачка, а бащата Димитър е пенсионер. В момента той е охранител в село Братово. Там има къща и прекарва по-голямата част от времето си на село.

В апартамента в бл. №96 в бургаския комплекс "Меден рудник" Иван живее с майка си, баба си и негова племенница. От първия си брак майката Донка има две дъщери, но рано останала вдовица.

"Синът ми е невинен, каза ми, че не го е извършил, още на свиждането в затвора. Детето ни не е способно на такова нещо. И не е вярно, че в дома ни са открити вещи на Никол. Дори не знам да са се срещали наживо, само във Facebook са си писали", каза бащата.

Той и съпругата му дойдоха вчера в съда, за да подкрепят сина си. Единствено те бяха допуснати в съдебната зала, тъй като делото отново се гледа при закрити врати заради непълнолетието на обвиняемия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТКО ВИ ЛЪЧО

    17 0 Отговор
    Всичко може да е ,но бих му отрязал всички пръсти,след което пръстите на кратата,гадния му атрибут и накрая бих го пуснал...


    Аве Батко,Аве аз!
  • 2 Гост

    17 0 Отговор
    Като гледам снимката , ако това е Иван. Тоя си е чист циганин.

    Коментиран от #8

  • 3 А ДА БЕ ДА

    5 0 Отговор
    спрете му солариума че хептен ще се препече тва младо убаво ромче

    Коментиран от #7

  • 4 Opel Motorsport

    9 0 Отговор
    Пръстчетата един по един и после през комина на теца ! ! !
  • 5 XXX

    11 0 Отговор
    ИЗРОД - изостанал умствено ...пуснете го да си убива на воля - де котенца де момиченца....каквото намери - не му нарушавайте правата!
  • 6 lol

    7 2 Отговор
    Сега ще му е*ат м...та в затвора ;)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пичкар

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Българин от Своге баце...искатисе тоо малоумен психопат да е ром.
  • 9 Пичкар

    4 0 Отговор
    Очакваме справедливост
  • 10 БЪЛГАРИН

    6 3 Отговор
    Каза ви се милиони пъти: УБИЙЦИТЕ НА ЖИВОТНИ СТАВАТ УБИЙЦИ НА ХОРА, ама като не искате да чуете ...

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "БЪЛГАРИН":

    Я се скрий бе - най-големите серийни убийци са държали на животните повече отколкото на хората!
    Този не виждаш ли, че е луд - не знаеш какво му е в главата?

    Коментиран от #12

  • 12 БЪЛГАРИН

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Каза още един убиец на животни...