Last news in Fakti

30 Август, 2017 09:30 1 986 1

Стефан, който наряза жена си, трябвало да е в затвора по време на убийството

  • стефан стефанов-
  • галина димитрова-
  • моторна резачка
Стефан, който наряза жена си, трябвало да е в затвора по време на убийството - 1
Снимка: ПРБ

46-годишния железар Стефан Стефанов е арестуван и вече година го разследват за смъртта на 49-годишната бивша учителка Галина Димитрова - жената, с която е живял повече от 18 г., пише "24 часа".

От 13 юли 2017 г. Стефан е в затвора във Варна. Лежи в килия с още двама в зоната с повишена сигурност. На 30 август ще го изведат оттам, за да го изправят пред шуменския съд по обвинение в умишлено убийство.

Безчувствен, егоцентричен, склонен към раздразнение и агресия, неспособен да контролира емоциите си - така го описват психолог и психиатър, участвали в експертиза по делото. Според тях при Стефан има “личностно разстройство с нарцистични и дисоциални черти”, но не и болестни отклонения, които да го спасят от съд. С нормален интелект е, не страда от душевно заболяване, може да разбира постъпките си и да отговаря за тях.

Според прокуратурата жената е убита между 13 и 21 август 2016 г. По трупа има 5 прободно-порезни рани. След убийството Стефан намира спестени от Галя пари от работата й в Канада. Купува си “Форд Фокус”, за да превози трупа на безопасно място, но в деня на покупката катастрофира.

На 21 август към 17,40 ч той се прибира подпийнал с форда, когато полицаи го спират на улицата. Отказва проба с дрегер, не може да покаже и шофьорска книжка. При претърсването на дома му наред с останките е намерена и моторната резачка.

Според прокуратурата при убийството Стефан не е бил в състояние на афект, нито на уплаха. Досега той е съден 7 пъти, но за по-леки престъпления - най-често за това, че е карал пиян. Малко след като Галя изчезва, излиза решение на съда, че мъжът й трябва да влезе в затвора. Причината - преди години след споразумение с прокуратурата му е наложена пробация и 100 ч безвъзмезден труд. Но Стефан не спазва условията на пробацията и на 16 август м. г. тя е заменена със затвор. Преди присъдата да бъде изпълнена обаче, непоправимото е сторено. “Ако го бяха прибрали в затвора 3 дни по-рано, Галя щеше да е жива”, въздъхва нейна позната от Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    2 1 Отговор
    На това му викам аз професионално изкривяване. Покрай железата да вземеш да нарежеш жена си. Хората се развеждат и режат мебелите на две ама чак пък до толкоз!