1 184 2

13 г. затвор за мъж, убил жена си и нарязал трупа с резачка

Мартин Христов

Шуменският окръжен съд осъди на 13 години затвор майстора железар Стефан Стефанов, обвинен, че е убил съпругата си, а после нарязал трупа й с моторна резачка.

Прокуратурата настоя за 30 години лишаване от свобода за жестокото престъпление. Според обвинителите убийството е умишлено и подсъдимият заслужава доживотен затвор, но тъй като делото се гледа по съкратената процедура, наказанието трябва да бъде редуцирано.

Съдът обаче наложи доста по-малка присъда. Мотивите ще бъдат обявени след месец.

46-годишният Стефанов трябва да плати и 100 000 лева кръвнина на сина на жена си от първия й брак, решиха още магистратите.

В последната си дума пред съда Стефанов каза, че съжалява, не е искал смъртта на 49-годишната Галина и убийството не е планирано.

Присъдата подлежи на обжалване.

Нарязаното тяло на бившата учителка Галина Димитрова беше открито на 21 август миналата година в килер в двора на къщата им в Шумен. При съдебно-медицинската експертиза беше установено, че тя е била убита с пет удара от нож. Два смъртоносни удара в областта на шията са прерязали сънната й артерия. Смъртта е настъпила от остра кръвозагуба. След това, за да прикрие престъплението, Стефан нарязал трупа й.

Според прокуратурата жената е убита между 13 и 21 август 2016 г. По трупа има 5 прободно-порезни рани. След убийството Стефан намира спестени от Галя пари от работата й в Канада. Купува си “Форд Фокус”, за да превози трупа на безопасно място, но в деня на покупката катастрофира.

На 21 август към 17,40 ч той се прибира подпийнал с форда, когато полицаи го спират на улицата. Отказва проба с дрегер, не може да покаже и шофьорска книжка. При претърсването на дома му наред с останките е намерена и моторната резачка.

Според прокуратурата при убийството Стефан не е бил в състояние на афект, нито на уплаха. Досега той е съден 7 пъти, но за по-леки престъпления - най-често за това, че е карал пиян. Малко след като Галя изчезва, излиза решение на съда, че мъжът й трябва да влезе в затвора. Причината - преди години след споразумение с прокуратурата му е наложена пробация и 100 ч безвъзмезден труд. Но Стефан не спазва условията на пробацията и на 16 август м. г. тя е заменена със затвор. Преди присъдата да бъде изпълнена обаче, непоправимото е сторено. “Ако го бяха прибрали в затвора 3 дни по-рано, Галя щеше да е жива”, въздъхва нейна позната от Варна.

Шумен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 21:31  30.08.17
  Аз сега съм на 36г.мога да су накълцам някоя ще изляза на 49 г. После мога и др.да накълцам ще ме пуснат на 62г.после пак 75г.Най големия враг на тази държавичка пропаднала е Съдът и прокуратурата а не САЩ и Русия.
 • Мари
  Отговор
  2 16:13  31.08.17
  Подкрепям коментара на Язовец...

Напиши коментар:


Публикувай