1 524 3

Служител на МВР пропуснал да изземе оръжието, убило Елена

Мартин Христов

Има пропуск в работата на един служител на МВР, призна главният секретар Младен Маринов за оръжието, с което беше убита 42-годишната софиянка Елена Василева.

След като майката на две малки деца беше застреляна от 22 години по-възрастния си съпруг, се оказа, че разрешителното за оръжие му е изтекло още преди 9 години.

„В случая има пропуск на служител, който е трябвало да направи мониторинг на изтеклите разрешителни и да предприеме действия за прибиране на оръжието. Миналата година имаше разпореждане на прокуратурата за проверка. Установихме много лица, които им беше изтекло разрешителното”, коментира Маринов пред Нова телевизия тази сутрин.

Главният секретар поясни, че пистолетът се е водел на фирма, чийто управител е бил 64-годишният Венцеслав Василев, който уби жена си в столично заведение посред бял ден.

„Пистолетът е трябвало да бъде върнат, когато е изтекло разрешителното. Ако не го направи и бъде хванат, започва досъдебно производство”, обясни Маринов, като подчерта, че отговорността е преди всичко на собственика на оръжието.

Той обаче не спомена нищо за наказание на въпросния служител, пропуснал незаконното оръжие на Василев. Близки на Елена коментират, че ако то е било иззето навреме, може би тя сега щеше да е жива.

Самият той беше задържан и съдът отказа да го пусне от ареста, въпреки че е болен от рак и в началото на септември трябва да започне химеотерапия.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Не мога да повярвам
  Отговор
  1 13:09  31.08.17
  Едно нещо имаше да направиш бе пич, едно нещо ...
 • Екшъна
  Отговор
  2 15:18  31.08.17
  Нека МВР да си провери всички с изтекли разрешителни. Има доста ?!
 • Патриот
  Отговор
  3 16:20  31.08.17
  И като установихте, че са изтекли разрешителните какво направихте? Просто елементарна констатация.

Напиши коментар:


Публикувай