1 252 4

Шефът на КЗП в Силистра задържан с подкуп

Мартин Христов

Шефът на Комисията за защита на потребителите в Силистра – Урал Чакър, е бил задържан вчера заради поискан подкуп.

До ареста, извършен при акция на Икономическа полиция в града, се е стигнало след подаден сигнал от собственик на търговски обект в областния град, съобщиха от полицията днес.

Оттам не съобщиха името на Чакър, но по неофициална информация става дума именно за него. Не беше оповестена и сумата, която взел преди да бъде задържан.

Той е бил на проверка и е установил няколко административни нарушения. Предложил на търговеца да му даде определена сума и така да избегне съставянето на актове. Собственикът отказал, но Чакър му оказал натиск и му поставил крайни срокове. Притиснат, изнудваният търговец решил да сигнализира полицията.

Чакър бил арестуван непосредствено след получаване на част от искания подкуп. Той е задържан за срок от 24 часа, но си очаква мярката да бъде удължена до 72 часа. Започнало е разследване.

Преди години Урал Чакър бе от видните членове на ДПС в региона. Беше директор на ДФ „Земеделие“ от 2001 до 2009 година. По това време имаше оплаквания от земеделски стопани, че са били изнудвани от служители на фонда, припомня "24 часа".

Силистра / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КОНПИ къде е?
  Отговор
  1 15:38  31.08.17
  И как точно е защитавал потребителите досега? Представете си какво е било във фонд ,,Земеделие''.Ето заради такива_боклуци като тоя чакър бакър,които пълнят партийните каси и джобове държавата потъва.И с ,,неподкупните'' магистрати е много вероятно да получи условна присъда.
 • 2 15:42  31.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост
  Отговор
  3 16:31  31.08.17
  Всеки един трябва да прави като този човек. Подаваш сигнал вместо да плащаш подкуп. Това е моралното. Може да му сложат условна, да, но може пък да сплаши другите желаещи и те да си свършат малко по-добре и изрядно работата, вместо да се целят в парите.
 • гост
  Отговор
  4 18:36  31.08.17
  Ако това се беше случило примерно в Русия щеше да е голяма новина !!! А тук всички сме наясно с едно. НЕкорумпираните служители в БГ се броят на пръсти......Пък щом са го хванали с подкуп се предполага,че човека не си е губил времето..Ще се бръкне тук там и всичко ще е ок...

Напиши коментар:


Публикувай