966 0

Откриха близо 2000 кутии контрабандни цигари в каюта на кораб

Снимка: МВР
Снимка: МВР
Мартин Христов

Гранични полицаи и митничари откриха близо 2000 кутии контрабандни цигари в каюта на кораб, плаващ под малтийски флаг, пристигнал в Бургас на 29 август вечерта от Турция.

Служители от Митнически пункт „Пристанище Бургас Център“ и служители на Гранична полиция от ГКПП Пристанище - Бургас извършили входяща контрола на плавателния съд.

Митничарите поканили капитана и екипажа да декларират пренасяните и подлежащи на деклариране стоки, валута и валутни ценности. Капитанът представил пред тях капитанска декларация, декларация от екипажа и декларация за съдържащите се в кораба стоки и имущество.

След заверка на документите, митническите и гранични служители пристъпили към съвместна физическа проверка на кораба, за която е подадено искане от Гранично полицейско управление -Бургас. В хода й, в една от необитаемите каюти на кораба, те открили 197 кашона, съдържащи общо 39 400 къса /1970 кутии/ недекларирани цигари от четири различни търговски марки, всички с надписи „For duty free sale only“, без акцизен бандерол. Контрабандните цигари са иззети.

На капитана на кораба - турски гражданин, е съставен акт за нарушение на закона за митниците.

Бургас / България


Напиши коментар:


Публикувай