Last news in Fakti

2 Септември, 2017 12:47 2 675 16

Пуснаха от ареста Влайков, с чийто пистолет бе убит мъж

  • лазар влайков-
  • наско тонкев-
  • виноградец
Пуснаха от ареста Влайков, с чийто пистолет бе убит мъж - 1
Лазар Влайков

Председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е освободен от ареста във връзка с инцидента, при който 6-годишно дете застреля собственик на заведение. Срещу Влайков не е повдигнато обвинение, съобщи пред БНР наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева.

Председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е собственикът на оръжието.

В заведение, където Влайков и компания празнували рождения ден на малко момче, един от гостите извадил боен пистолет "Глог", който притежавал законно. Оръжието започнало да се предава от ръка на ръка, като стигнало и до детето.

По първоначална информация детето взело пистолета и неволно дръпнало спусъка. От изстрела бил улучен собственикът на заведението, който починал.

Притежателят на пистолета е арестуван за 24 часа. По-късно от прокуратурата съобщиха, че задържани на този етап няма, но от полицията потвърдиха в последствие за ареста на собственика на пистолета.

Според сина на убития 47-годишен Наско Тонкев, убийството е извършено от Лазар Влайков, без умисъл. "Аз казвам, че Лазар Влайков е прострелял моя баща, а не детето. Детето е удобно - това искам да се чуе. Не знам каква им е сделката между тях. Всичко ще си излезе наяве. Не може този човек, който има няколко дела -не знам колко са, да му се дава разрешително за боен пистолет" коментира той.

Лазар Влайков стана известен след като беше изключен от ГЕРБ заради побой и нанасяне на прорезни рани с нож. Спорът е бил заради включени дълги светлини на автомобил и се разиграл на междуселски път.

За изпадналото в шок дете в момента се грижат псилохог и експерт от отдела "Детска педагогическа стая" към пазарджишката полиция.

От Окръжната прокуратура в Пазарджик съобщиха, че наблюдават досъдебно производство срещу неизвестен извършител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefko 88

    21 2 Отговор
    на челото му пише герб + комунистическо потекло.

    Една шопска мъдрост ще ви кажа:
    "Гръм кложет не удря!"
  • 2 стефан

    18 2 Отговор
    НЕ Е ЛИ ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ПОСЕЩАВАТ ПИТЕЙНИ ЗАВЕДЕНИЯ ОРЪЖИЕ
  • 3 герберасти на власт

    22 1 Отговор
    Поредното съдебно безумие!?!? Само факта, че е гърмял с бойно оръжие в обществено заведение е основание да го олепят за останалото няма какво да коментираме. Едва ли някой здравомислещ вярва, че детето е стреляло ?
    Но какво да се учудваме, че са го пуснали все пак е кадър на ГЕРБ и това че преди години е ръгал човек пак е без значение щом е от ГЕРБ е невинен по презумция ?
  • 4 РЕД И ДИСЦИПЛИНА

    22 0 Отговор
    Няма да го осъдят, уверявам ви! Втази вулгарна "държава" справедливост няма. Не може вместо съдебна власт да имаме потомствена такава в която има цял харем + всякакви издънки на предишни съдии...
  • 5 гост

    13 0 Отговор
    То и бившия ни преЖидент строеше вили в защитени местности,както и правеше милион други нередности,НО вижте какво стана със семейството му !!!!!!!! ГОСПОД ГЛЕДА ВИЖТЕ СЕБЕ СИ НЕГО НЕ ГО МИСЛЕТЕ !!!
  • 6 Патриот

    18 0 Отговор
    Собственика на оръжието носи отговорност за него ИЗЦЯЛО. ДА ко го го дава, как го дава, какво прави.
    Съмнява ме да има справедливост.
    Аз предлагам да се прави експеримент. Дава се пистолета на детото - отделно пистолет, отделно пълнител отделно патрони и една мишена.
    Ако детето до 3 минути не успее да уцели поне веднъж мишената се разстрелват на място - собственика/гербераста и окръжният прокурор.
  • 7 Гостенин

    15 0 Отговор
    Нямам думи!Смехория пълна.
  • 8 камери

    18 0 Отговор
    Няма начин в заведението да няма камери ...срещу кражби и да са заснели станалото...което умишлено се премълчава ...Тиквата ще оправи работата ще изкарат накрая че пистолета сам е гръмнал...
  • 9 ААА

    12 0 Отговор
    Простотията не ходила по гората, а по хората. Има най-малко двуцифрен брой грубо нарушени правила за носене и съхранение. Без значение кой е стрелял , и този ако не го осъдят , по добре да си паля личната карта , и да си търся политическо убежище по света, тук държава няма. А има хора дето твърдят , да се разреши свободно закупуването на огнестрелно оръжие. При тая отрицателно селектирана порода народ, едната половина някого ще убият и наранят , другата половина ще се самоубият , или самоосакатът .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мишо Бирата

    12 2 Отговор
    Факт !!! Дете на 6 години НЯМА СИЛАТА ДА ОПЪНЕ СПУСЪК НА БОЕН ПИСТОЛЕТ !!! По спомени е над-два килограма необходимото усилие!
  • 12 Стига права и свободи,има и задължения!!

    12 0 Отговор
    Съдът и прокуратурата са защитници на бандитите в Мутраландия.Не се ли промени това до края на годината,вече ,,Всяка надежда тука оставете" И всеки да се спасява поединично....
  • 13 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    14 1 Отговор
    Ето сега ако аз бях диктатор деспот в таз държава влайков вече щеше да е преминал в другия свят като аз собственоръчно щях да обеся...ще гласувате ли ва мен?
  • 14 Къртев

    8 0 Отговор
    Тоя плаща яко, там , където трябва.
  • 15 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Много съвестни хорица искат да имат оръжие - не им се разрешава по хиляди причини. Те са изоставени на " произвола на съдбата " или на "Божията милост". Оръжие се дава само на "наши" хора -
    бивши колеги,сътрудници,доносници, добре черпещи и хранещи и т.н., и т.н. Ако някъде нещо се случи, както в Лясковец с гл.секретар Лазаров...... той " главния " няма вина и не носи отговорност !?!?Виновни са : чичката с трите /3/ огнестрелни цеви и убития полицай !! В този случай - детето, та детето е гръмнало. Хубаво, то на шест години ще опъне спусъка на "Глог" и още как ??? Но как така "оръжието започнало да се предава от ръка на ръка " ? Кой и как е вкарал патрон в цевта, т.е. го е " заредил " ?................. Ама каквото и да е било - бъдете сигурни -" нашият " е невинен !! Съдия да си в тази държава.......,и адвокат, и прокурор... Доктор и даскал е опасно.. много ги бият и оръжие не носят......Уж им се притичват на помощ "оръжиеносци" , ама и тях бият... Много ни е весело - докато не бъде утрепан някой близък роднина!!!! Каква "република" - а ?
  • 16 лице

    4 0 Отговор
    Може и да не плаща ...Достатъчно е че е от ГЕРБ..Веднъж Герб го отървават от нанасяне на порезни рани с нож ...дава му се и разрешитено за пистолет или не е отнето ако е имал такова ...как така изключен от Герб преди а сега е наново в Герб...Ще се наложи изглежда да го изключват и трети път за трето провинение ... ЛАЗАР ВЛАЙКОВ -ЛИЦЕ НА ГЕРБ