903 4

Столичната полицията е открила 8% от откраднатите велосипеди

Мартин Христов

Столичната полиция е открила и върнала по-малко от 8 % от обявените за откраднати велосипеди. Това се разбира от отговор на МВР на запитване на "Дневник". Статистиката обхваща периода от 2013 г. до средата на август тази година.

В този период СДВР са регистрирали общо 2 453 кражби на колелета, а върнатите - т.е. откритите откраднати велосипеди за същото време са 186. Същевременно според данните на полицията общо разкритите престъпления са 326. Това означава, че е установено кой е откраднал колелото, но то не може да бъде открито.

Колко от разследванията обаче са стигнали до съд не можаха да кажат нито от прокуратурата, нито от съда. Защото при тях се води кражба на движима вещ и нямат разграничение по нейния вид. От прокуратурата не скриха учудването си от представените от полицията данни за образувани за периода разследвания.

Не е известно и колко са велосипедите, които не са обявени за откраднати, но са изчезнали.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Герберасите на власта
  Отговор
  1 12:27  03.09.17
  Сигурно са се спънали в тях иначе и толкова нямаше да открият ,нищо ние ги помним само с написаните актове(доста често без вина) ,те друго за хората не вършат.
 • 2 13:52  03.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Роман дизел
  Отговор
  3 21:43  03.09.17
  Такъв ли процент от заплатата си трябва да получат за свършена работа?Кучетата си лаят а щата си върви.
 • Гост
  Отговор
  4 11:56  04.09.17
  ок 8% - 8% колкото толкова, ако обаче тези 8% хванат такова наказание което да откаже другите 92% дето не са хванати, въобще да не опитват, то би имало ефект. Ама тези като излязат на улицата срещу "подписка" какво да се постигне....

Напиши коментар:


Публикувай