3 Септември, 2017 13:16 2 419 12

Общинарят Влайков звънял на прокурор в нощта на убийството?

  • дете-
  • застреля-
  • собственик-
  • заведение-
  • наско тонкев
Общинарят Влайков звънял на прокурор в нощта на убийството? - 1

Продължава разследването на инцидента от петък, при който 47-годишен мъж беше прострелян смъртоносно в заведение в пазарджишкото село Виноградец. Прокуратурата поиска от съда да разреши извършването на допълнителни действия по разследването.

Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе искане в съда за предоставяне на разпечатка на телефонните разговори на председателя на Общинския съвет в Септември в нощта, когато нелепо бе убит 47-годишният Наско Тонкев. Това ще докаже дали наистина е имало нерегламентирани разговори между Влайков и прокурора.

Семейството на жертвата твърди, че веднага след тежкия инцидент, вместо да се обади на телефон 112, Лазар Влайков е търсил съдействие от районния прокурор на Пазарджик, с когото били в близки приятелски отношения, съобщи БНР.

Взетите натривки от ръцете на 6-годишното дете показват, че то е държало пистолета, но не доказват, че именно то е произвело фаталния изстрел. Това може да докаже само специалист с отлична експертиза, твърдят запознати.

Вчера притежателят на оръжието Лазар Влайков бе освободен от ареста. Срещу него все още няма повдигнати обвинения. Основната версия на прокуратурата остава, че 6-годишното дете неволно е произвело изстрел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 суджукландия

    27 1 Отговор
    "Вчера притежателят на оръжието Лазар Влайков бе освободен от ареста. Срещу него все още няма повдигнати обвинения."
    Дали е звънял на прокурора А ?
    Не ги е срам за да се отърват, ще сложат грях на детето та цял живот да му тежи !
  • 2 Aaaaaaa

    21 0 Отговор
    Какво се бавят и не разпитват детето. 6 годишно дете не може да си скалъпва, увърта и лъже. Децата са неприкрити на тази възраст. Всеки следовател и психолог може да се справи.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Враца

    13 4 Отговор
    Взетите натривки ще се фалшифицират по нареждане на Боко Т. Един много прост и достоверен начин е да се даде в ръцете на детето същия пистолет но празен и да се накара детето да натисне спусъка ...пред свидетели произволно избрани и пред медии...но това няма как да стане защото ще лъсне истината...Боко ще оправи работата ...Не му е за пръв път ...Спомнете си Враца
  • 5 уникум

    18 0 Отговор
    Няма да се учудя на следното съобщение ...Шестгодишно дете пребило зверски полицай
  • 6 Пиянде

    8 0 Отговор
    Да направят експеримент дали шестгодишното дете може да натисне спусъка
  • 7 опала

    12 0 Отговор
    А отката? По вероятно е да застреля себе си
  • 8 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    6 0 Отговор
    Този е следващия премиер или президент
  • 9 Роман дизел

    9 0 Отговор
    Абе детето че не е то е ясно ама сигурно е била котката - дръжте мачъкът той е виновен за всичко.
  • 10 Бай хой

    2 0 Отговор
    А каква е марката, модела и калибъра на пистолета. Кой, кой ще ти каже? Че от там може да стане ясно дали детето е могло да произведе изстрел. Ако е малокалибрен, може но пък тогава смъртта би настъпила доста по късно при попадение в тялото и то при доста условия. Ако е тежкокалибрен тогава...
  • 11 гост

    4 0 Отговор
    Аке детето е стреляло трябва да има следи от барут по ръцете!!! Последно има или няма ??? А какво се случва -не можели да докажат по категоричен начин дали има или няма...МОЖЕ И ДА НЯМА АКО ДЕТЕТО И ИЗПОЛЗВАЛО РЪКАВИЦИ ...СРАМ И ПОЗОР ЗА ПОЛИЦИЯ И ПРОКОРАТУРА!!!
  • 12 гост

    1 0 Отговор
    Натривките доказват наличие на барутни сажди по ръцете. Ако детето е произвело изстрел то вероятно ще има и рани по ръцете от оръжието, което трудно би вдигнало и насочило, а камо ли да удържи при откат. След това оръжие с патрон в цевта не се държи, още по-малко със спуснат предазител, още по-малко пият и още по-малко да се дава на други пияни и деца. Детето може да си каже пред психолог, а има още много хора на масата, които са видяли какво е станало.
    Под какъв предтекст го освобождават, след като той е виновен за смъртта на човека?