4 Септември, 2017 11:32 2 774 1

Мъжът на Катя планирал убийството й, може да се е самоубил

  • пазарджик-
  • пещера-
  • убийство-
  • издирван-
  • георги генов-
  • катя генова
Мъжът на Катя планирал убийството й, може да се е самоубил - 1
Снимка: МВР

Възможно е 43-годишният Георги Генов от Пазарджик, който се издирва за убийството на жена си Катя, да е посегнал на живота си и затова все още да не е открит. Това допускат ангажираните с разследването оперативни екипи на полицията.

Жестокото убийство беше извършено около 19,30 ч в петък на кръстовище в Пещера, където Георги наръгал съпругата си многократно с нож в тялото и лицето.

Въпреки усилията на полицията в област Пазарджик и някои съседни и въпреки разположените патрули на възлови места от Генов няма и следа повече от две денонощия. Поради това той е обявен за национално издирване. От описанието на очевидци на убийството се знае, че мъжът е избягал от местопрестъплението със семейния автомобил - сребриста “Мазда” с пазарджишка регистрация.

До трагедията, която остави две момичета без майка, се стига след семеен скандал - 41-годишната Катя повече не можела да търпи постоянния тормоз от съпруга си, въпреки че двамата имали почти 20-годишен брак.

Преди около 3 седмици жената напуска семейния дом в Пазарджик и се мести да живее при майка си в Пещера. Тя обаче работила в хипермаркет на голяма търговска верига за бяла и черна техника в областния град и за да не загуби работата си, се наложило да пътува всеки ден с автобус от и до Пещера.

Съпругът Георги явно добре е познавал графика на жена си, след като го напуснала, и всяка вечер я причаквал край кръстовището в Пещера, за да я склони да се прибере в семейното им жилище в Пазарджик.

Катя обаче категорично отказвала, твърдят близки на убитата. Последният им разговор бил ден преди убийството - в четвъртък. На него присъствала и майката на Катя. Възрастната жена всяка вечер чакала дъщеря си от работа на спирката на рейса, разказва 24 часа. Искала да я придружи до дома си, след като разбрала, че Георги я следи и притеснява и в Пещера.

Не отишла да я посрещне само във фаталната петъчна вечер. В четвъртък разговорът между съпрузите пред възрастната жена бил сравнително спокоен. Георги за пореден път помолил Катя да се прибере при него, но тя отново отказала. Тогава той поискал да му обещае, че ще размисли сериозно по въпроса в името на двете им деца.

Жената обещала, че ще размисли, като определила срок от 3 месеца и поискала да престане да я следи и притеснява. Мъжът обаче не спазил уговорката.

Той се появил в петък следобед на работното място на жена си няколко часа преди убийството, разказаха нейни колеги. Какво са си говорили двамата, не е известно, но Георги си тръгнал видимо ядосан. Катя така и не обяснила на колегите си за какво е идвал съпругът ѝ, но те знаели, че тя временно се е преместила в Пещера, без да са наясно с конкретната причина.

Разказват, че убитата им колежка била общителна и усмихната жена, но никога не е казвала, че има семейни проблеми. Вършела си стриктно работата и била привързана към семейството си.

В петък вечерта Катя слязла от автобуса от Пазарджик на главната улица в Пещера и тръгнала вляво към дома на майка си, който се намирал на няколкостотин метра. Когато стигнала до малкото кръстовище, на броени метри от главната, била пресрещната от Георги.

След като произнесъл няколко гневни реплики, той започнал да бие жена си, а Катя извикала за помощ. В този момент мъжът извадил нож и започнал да нанася удари по тялото и лицето на жертвата.

Живеещи в близките къщи чули писъци от умиращата жена. На жестокото убийство има очевидци, които не са спрели, вероятно от страх. Никой не е опитал да помогне на жената.

Други видели, че след като жертвата паднала в средата на пътното платно, убиецът бързо тръгнал към паркираната си наблизо кола, качил се и избягал в неизвестна посока.

Именно те подали сигнал за престъплението.

Пристигналите на мястото за съвсем кратко време екипи на Бърза помощ и полицията открили жената в огромна локва кръв, която остана да личи на асфалта, където е паднала Катя.

Въпреки усилията на лекарите жената издъхнала в линейката на път за болницата в Пещера, която се намира на няколкостотин метра от мястото на убийството.

При огледа на местопрестъплението оръжието на убийството не е открито, поради което се предполага че убиецът си го е прибрал.

Според разследващи Георги е планирал убийството на жена си предварително. Може би го е решил след последния разговор с Катя в хипермаркета.

Той е тръгнал към Пещера с твърдата нагласа да убива, затова е слязъл от колата с ножа и го е носил в ръката си, когато пресрещнал жена си на кръстовището.

По неофициална информация Георги работи в частна охранителна фирма в Пазарджик. Бил затворен в себе си и не обичал да общува. По признание на убитата Катя пред нейни близки мъжът ѝ нямал приятели. Не ходел никъде и не се събирал с никого. След работа директно се прибирал вкъщи.

Убитата признала само пред най-близките си, че Георги я тормози и бие.

Според роднини той бил болезнено ревнив и от това тръгнали всички проблеми. Напоследък обаче нещата се задълбочили. Въпреки всичко жената търпяла. Тя не е подавала жалби нито в полицията, нито в прокуратурата.

Споделила обаче с брат си, който от години работи и живее в Англия, че вече не може да търпи скандалите и побоите на мъжа си. Братът я посъветвал да напусне Георги и да отиде да живее при майка им в Пещера. Катя така и сторила.

Разследващите вече са разпитали близки, познати и колеги на Георги Генов за местата, където може да се укрие. Посочените населени места и адреси са проверени, но от убиеца няма и следа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нострадамус

    1 1 Отговор
    Нека да е весело, казаха ми, че някакъв Оракул предсказвал, че поради ред причини България ще изчезне до 50 години...