769 1

Шестокласник задигна телефон, осъдиха го на 3 години условно

Родителите му не изпълнили прищявката да му купят мобилен телефон от по-висок клас за края на учебната година. Така се стигнало и до кражбата

Маргарита Илиева

Шестокласник получи условна присъда от три години, след като задигнал мобилен телефон от хранителен магазин в кюстендилското село Слокощица, предава "Струма".

Решението на районния съдия Светослав Петров е окончателно и не подлежи на обжалване, тъй като Борис М., на 13 години, се съгласил на споразумение с прокуратурата, представлявана от районния прокурор Ивайло Илиев.

Момчето е непълнолетно, родом е от Перник, а лятото прекарвало при дядо си на село.

То обаче било малко своенравно и с буен нрав.

Родителите му не изпълнили прищявката да му купят мобилен телефон от по-висок клас за края на учебната година.

Така се стигнало и до кражбата.

След като бил пратен да купи хляб от магазин намиращ се на ул. „Васил Левски” №28, на опашката от човек пред него задигнал мобилен телефон в комплект със силиконов калъф, всичко на обща стойност 82.50 лв.

Мъжът дори не усетил, тъй като телефонът бил в задния джоб на късите му панталони.

Магистратите били категорични, че това е престъпление по чл. 194 – кражба, за което Борис ще изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от пет месеца, изпълнението, на което се отлага за изпитателен срок от три години.

Сторените по делото разноски в досъдебното производство в размер на 345.64 лв. са за сметка на семейството на Борис и те ще се платят на Районното управление на полицията, както и още 20 лева по сметка на Районен съд – Кюстендил, представляваща разноски в съдебното производство.

Принудено от баща си, момчето върнало телефона на собственика.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ИЗУМЕН
    Отговор
    1 13:09  04.09.17
    РЕДАКЦИЯТА!? Момчето може да е в шести клас, но едва ли е на 13 години, доколкото до 14 е наказателно неотговорен. Проверете си данните ....

Напиши коментар:


Публикувай