Last news in Fakti

4 Септември, 2017 13:00 1 195 1

Шестокласник задигна телефон, осъдиха го на 3 години условно

  • шестокласник-
  • кражба-
  • телефон-
  • присъда

Родителите му не изпълнили прищявката да му купят мобилен телефон от по-висок клас за края на учебната година. Така се стигнало и до кражбата

Шестокласник получи условна присъда от три години, след като задигнал мобилен телефон от хранителен магазин в кюстендилското село Слокощица, предава "Струма".

Решението на районния съдия Светослав Петров е окончателно и не подлежи на обжалване, тъй като Борис М., на 13 години, се съгласил на споразумение с прокуратурата, представлявана от районния прокурор Ивайло Илиев.

Момчето е непълнолетно, родом е от Перник, а лятото прекарвало при дядо си на село.

То обаче било малко своенравно и с буен нрав.

Родителите му не изпълнили прищявката да му купят мобилен телефон от по-висок клас за края на учебната година.

Така се стигнало и до кражбата.

След като бил пратен да купи хляб от магазин намиращ се на ул. „Васил Левски” №28, на опашката от човек пред него задигнал мобилен телефон в комплект със силиконов калъф, всичко на обща стойност 82.50 лв.

Мъжът дори не усетил, тъй като телефонът бил в задния джоб на късите му панталони.

Магистратите били категорични, че това е престъпление по чл. 194 – кражба, за което Борис ще изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от пет месеца, изпълнението, на което се отлага за изпитателен срок от три години.

Сторените по делото разноски в досъдебното производство в размер на 345.64 лв. са за сметка на семейството на Борис и те ще се платят на Районното управление на полицията, както и още 20 лева по сметка на Районен съд – Кюстендил, представляваща разноски в съдебното производство.

Принудено от баща си, момчето върнало телефона на собственика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИЗУМЕН

    6 0 Отговор
    РЕДАКЦИЯТА!? Момчето може да е в шести клас, но едва ли е на 13 години, доколкото до 14 е наказателно неотговорен. Проверете си данните ....