4 Септември, 2017 16:48 4 811 8

Каракачанов прати "тежката артилерия" по петите на убиеца от Пещера

  • каракачанов-
  • военни-
  • бригада-
  • убийство-
  • пещера-
  • мухово-
  • убиец

Подобни мерки са прецедент след девоенизирането на МВР

Каракачанов прати "тежката артилерия" по петите на убиеца от Пещера - 1
Снимка: Министерство на отбраната

В ареста на заподозряния за убийство мъж от Пещера се включиха военни и техника на Министерството на отбраната. От ведомството съобщиха, че с тяхно съдействие е задържан 44-годишният Георги Генов, който бе уличен като заподозрян за убийството на жена му. Генов беше обявен за общодържавно издирване за убийството на Катя Генова и след като избяга от местопрестъплението и се укри. Военна намеса при подобно престъпление най-вероятно е прецедент след девоенизирането на МВР.

По разпореждане на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов в помощ на полицейските екипи се включили екипи и високопроходима техника на 68-ма бригада „Специални сили“ при военното министерство.

Генов е открит във вилна постройка край софийското планинско село Мухово, след което е неутрализиран и заловен, уточняват от ведомството. В близост до мястото е открит и семейният автомобил, с който извършителят е избягал. Това означава, че теренът е проходим за леки автомобили.

"Проведената съвместна операция на екипи от МВР и Министерство на отбраната е изключително добър пример за ефективно институционално взаимодействие в обществен интерес", заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов, отговарящ за обществения ред и сигурността, като изказа специална благодарност на всички екипи и ръководители в успешната операция, сред които командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев, както и на цялото ръководство на МВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    15 1 Отговор
    Да бяха го гръмнали, че да спестят сумата и пари на данъкоплатеца за съдебни дела, и после за хрантутенето му в затвора докато умре.
  • 2 Бесен Язовец

    17 6 Отговор
    Тоя мн.се вживява нещо таргаша му с таргаш като оня другия В.С пълни мишоци и популисти фалшименто патриоти направо ме хваща срам за тях.Ефтини номерца като оня дето едно време се разхождаше със черния шлифер по местопрестъпленията а сега ни смуче.
  • 3 Непукист Язовец

    9 4 Отговор
    Браво на Каракачанов!Само така се действа срещу престъпниците,бързо и законно!
  • 4 коки

    7 0 Отговор
    Предпочитам спец частите вместо срещу единични престъпници да ги прати срещу братята цигаромляни, които ежедневно и групово извършват какви ли не безчинства за да им изтичат едно хубаво праха от гърба
  • 5 РОМ

    3 2 Отговор
    И аз бих могъл да заловя престъпник на които колата му е паркирана пред вилата.СМЯХ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хаха

    2 0 Отговор
    смешницииии
  • 8 първа кръв

    1 0 Отговор
    Каракачанов заловил пещерския Рамбо!
    Бронетехника и специални сили срещу въшлива пиянка от Пещера, следващия път да вдигне и хеликоптерите и изтребителите по тревога!?
    Това бива популизъм, ама, като този досега не е имало. Популисти и демагози лъжат народа.
    Каракачанов ще каже ли КОЛКО СТРУВА АКЦИЯТА? За всяка отрепка ли ще вдига специалните части? Явно вицето е гледал твърде много филми и по специално Рамбо и не прави разлика между измислица и реалност.