7 Септември, 2017 13:42 3 234 6

Задържаха за 72 часа Лазар Влайков

  • лазар влайков-
  • убийство-
  • дете-
  • пистолет

След като 47-годишният собственик на заведение Атанас Тонкев беше застрелян по време на пиянско тържество с пистолета на Влайков, първоначално беше съобщено, че това е извършено от 6-годишния рожденик Юри

Задържаха за 72 часа Лазар Влайков - 1
Лазар Влайков за убийството: Съвестта ми е чиста. Снимка: Фейсбук

Лазар Влайков, баща на детето, застреляло неволно човек във Виноградец, бе арестуван за 72 часа.

Прокуратурата го е задържала заради немърливо съхраняване на оръжие.

Той е обвинен, за това че на 31 август/1 септември 2017 г. в ресторант „Градина“ не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвало причиняване на смърт. По-рано днес Влайков подаде оставка като шеф на общинския съвет в Септември.

С оглед тежестта на обвинението и опасността Влайков да се укрие или да извърши друго престъпление същият е задържан, а в петък - 8 септември 2017 г., ОП – Пазарджик ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Прокуратурата работи по две версии - първата е, че смъртоносният изстрел е произведен от 6-годишно дете, а втората, че е дело на самия Влайков. По-рано днес Общинският съвет в Септември единодушно гласува оставката му и избра за свой нов председател Кирил Тодорин от ГЕРБ

Съвестта ми е чиста. Това заяви лаконично пред медиите председателят на Общинския съвет в Септември (в оставка) Лазар Влайков, подозиран за убийството във Виноградец.

Веднага след инцидента той беше изключен от партията и призован да напусне Общинския съвет. В сряда Влайков подаде заявление за прекратяване на пълномощията му като общински съветник.

Днес Общинският съвет заседава извънредно с една единствена точка – избор на нов председател. Единодушно оставката на Влайков беше приета.

Самият той заяви само, че съвестта му е чиста и няма да говори повече.

След като 47-годишният собственик на заведение Атанас Тонкев беше застрелян по време на пиянско тържество с пистолета на Влайков, първоначално беше съобщено, че това е извършено от 6-годишния рожденик Юри.

Роднините на починалия обаче обвиниха общинаря от ГЕРБ, че той е стрелял. От прокуратурата започнаха разследване и на двете версии, като лично главният прокурор Сотир Цацаров също изрази съмнение, че е възможно момченцето да е произвело изстрел с пистолета "Глок". Натривки по ръцете му установиха, че то наистина е държало оръжието, но се чака подробна балистична експертиза да изясни то ли е произвело фаталния изстрел.

Вече стана ясно, че на мястото са намерени 126 гилзи, след като мъжете от компанията се изреждали да стрелят. Самият Влайков гърмял най-много с пистолета си.

Междувременно дъщерята на убития - Деница, вече разказа, че последно Влайков е стрелял от масата, без да става. Минута по-късно чула последния изстрел. След това видяла баща си, който питал: "Какво направи, бе?!” и казал, че са „го ударили”. Направил две крачки и паднал, а в ресторанта настанала паника.

Тогава Влайков станал, премерил му пулса и казал, че "е свършил”. След това говорил по телефона, според дъщерята с районния прокурор Георги Кацаров, с когото били приятели.

Делото беше прехвърлено под наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив, за да се избегнат съмнения за конфликт на интереси.

След инцидента беше припомнено, че преди години Лазар Влайков е наръгал с нож млад мъж след спречкване на пътя. Местни хора разказаха, че той и друг път се е замесвал в побоища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сър Стенли Ройс

    4 14 Отговор
    Новият председател е пак от ГЕРБ много ясно да се пукат всички червени.
  • 2 герберасти с власт

    13 0 Отговор
    Гербераст със съвест това някакъв виц ли е ???
    За каква чиста съвест говори тоя, дори и хипотетично да повярваме, че детето е стреляло то кой му е дал боен пистолет и кой му е казал, как се стреля !? Все толкова е виновен! Съвест такива нямат съвест !!!
  • 3 Trash

    10 1 Отговор
    126 гилзи!!!??? Напълно нормално за "европейската" колония Герберистан!
  • 4 ЙОЙО

    9 1 Отговор
    просто ГЕРБаджия кажи и останалото е ясно. чиста му била съвестта, като на цялата пасмина от ГЕРБ
  • 5 мунчо

    7 0 Отговор
    Дебили мръсни, 126 гилзи....малоумници, и имало и деца...
  • 6 Гост

    7 0 Отговор
    Пак,ще го пуснат!!!ПРОСТО В БЪЛГАРИЯ,НЯМА ПРАВОСЪДИЕ.ПРАВОСЪДИЕТО СА ПАРИТЕ,ИМАШ ПАРИ СЕ ОТЪРВАШ ОТ ПРИСЪДА ИЛИ ТИ ДАВАТ УСЛОВНА!!!ТОВА Е ПРОСТОТА ИСТИНА.