8 Септември, 2017 11:00 2 436 2

Задържаха микробус, натъпкан с контрабандни цигари

  • контрабандни цигари-
  • микробус-
  • митница
Задържаха микробус, натъпкан с контрабандни цигари - 1
Снимки: Агенция Митници

Нов случай на опит за пренасяне на 1551 кутии /30 820 къса/ контрабандни цигари предотвратиха при съвместна проверка митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево.

На 6 септември 2017 г., на трасе „Входящи автомобили и автобуси" на ГКПП Капитан Андреево пристига микробус „Mercedes benz" с иракска регистрация, влизащ в страната от Турция и пътуващ за Англия. В пътническия микробус пътува семейство - съпрузи с четири деца.

Пред митническите органи пълнолетните лица заявили, че не пренасят стоки за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която митническите служители установяват укрити тютюневи изделия във всички възможни естествени кухини на автомобила - в седалките, вратите, калниците и в акумулатора.

Цигари са открити и в багажа на пътниците, а при пролъчване - и в тавана на микробуса. Общото количество на задържаните тютюневи изделия е 1551 кутии /30 820 къса/ без бандерол от марката „ММ special slims".

Цигарите са задържани. Задържан е и микробусът, послужил за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rado

    0 0 Отговор
    Дайте насам малко е тънки дебели за бе пари :D
  • 2 Анонимен

    2 0 Отговор
    Хехе, какво са някакви си 1551 кутии с цигари на фона на конфискуваните вчера феноменални 5000 (пет хиляди!) милилитра неакцизен етилов алкохол с висока чистота, предназначен за вътреш ия пазар!