Last news in Fakti

8 Септември, 2017 11:45 2 678 4

Разследван прокурор ходи с патерици, но... само в съда (ВИДЕО)

  • димитър захариев-
  • патерици-
  • прокурор
Разследван прокурор ходи с патерици, но... само в съда (ВИДЕО) - 1
Кадър: Нова тв

Има ли измами сред десетките болести на родните арестанти и подсъдими? Прилагат ли се различни хитрини, за да се бавят и отлагат дела, да се облекчават наказания, да се осигурява алиби?

Нова тв проследи поведението на един обвиняем под домашен арест – плевенския прокурор Димитър Захариев, задържан, след като в ефир бяха излъчени кадри с обвинените за рекет, Камен Куката и Иво Бокса.

Тримата заедно обикаляли фирми да налагат силова охрана, потвърди обвинението.

През юни прокурор Захариев излезе под домашен арест с документи, че е болен от много неща - порок на клапа на сърцето, подагра, асептична некроза на лявата бедрена става, клаустрофобия и страхова невроза след задържането.

На 27 юли той се яви в специализирания съд с патерици и обясни, че имал спешна нужда от 6-месечно лечение в болница заради нова травма – спукал тазобедрена става, докато местел тенекии с мед вкъщи.

На кадри от камера пред дома на Захариев се вижда, че патерици той не ползва нито веднъж за повече от месец преди да отпътува към съда.

От края на юни, когато твърди, че спукал ставата, до сутринта на деня преди делото, той не спира да влиза и излиза на два крака. Патерица вади едва на 26 юли малко след като изпраща гостенка. Вади я втори път на същата вечер, когато слиза от колата свободно, отваря задната врата, оглежда се и започва да куца.

На 27-и юли той се явява на делото с двете патерици. На прибиране в Плевен обаче Захариев енергично излиза и подрежда кофите за боклук пред вкъщи. Седмици наред след това той продължава да е подвижен на два крака.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefko 88

    4 2 Отговор
    Ганьооо Ганьооо нещо ново измисли! Всички комунисти са такива прости и ограничени, добре че е партията да ви води че сами сте за никъде. Един дядо ми вика :
    - Аз по комунизма живеех добре , ама всичко сам си гледах и работих след работа (кърпи коли). Сега като се смени режима се видя колко некадърници излязоха на улицата и трябваше да работят ама те нищо не могат . Трябваше да покажат какво могат. Преди ги държаха на работа само защото са комунисти.

    Е човека и сега си е добре има градина лека лека поработва и връзва двата края.Стар е вече обаче голяма истина ми каза.
  • 2 гост

    5 1 Отговор
    На Запад след такова разкритие този влиза директно в затвора. Такива разследвания се правят от застрахователни инспектори под прикритие срещу хора, които твърдят че са болни и прибират обезщетения, а реално не са. Камо ли ако става дума за избягване на наказателна отговорност. Да си го прибират в ареста, много здрав, весел и радващ се на живота изглежда. Посреща момичета и си кара спъпия мерцедес, добре се е уредил с една прокурорска заплата човека, явно много е пестил.

    Коментиран от #4

  • 3 mediator37

    0 1 Отговор
    Пълна лустрация на съдебната система- това е начинът.
    Този го спипа не полиция и прокуратура, а един разследващ журналист от НОВА. А колко още са като него и продължават да мърсят вярата на хората в правосъдието. Ето затова трябва да се ресетва системата. Досегашните вън и нови хора на всички нива. Не е лошо и мандатност да има. Да ги видим великите магистрати като излязат след два мандата на свободния адвокатски пазар колко чинат, колко са велики, какви пози ще заемат, как ще се подкривят в съдебно заседание и колко са мъдри и уникални.
  • 4 Смърт за шпионите

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ти недей много да знаеш да не гледаш цветята откъм корените 😉