2 721 3

Деца от Стрелча: И други играят опасната игра "Син кит"

„Това са игри, в които се дават определени мисии всеки ден и те заплашват. Трябва да ги изпълняваш, защото ако не го направиш, казват, че ще те убият”

Маргарита Илиева

Децата от квартала и приятели на загиналото 11-годишно момче от Стрелча признаха, че и други играят на опасна игра с предизвикателства. „Син кит“, съобщава "бТВ".

През целия ден прокурори и психолози разпитвали родителите на момчето и приятелите му в квартала.

Децата са в шок.

„Това са игри, в които се дават определени мисии всеки ден и те заплашват. Трябва да ги изпълняваш, защото ако не го направиш, казват, че ще те убият”, разказва едно от децата.

Преди два месеца детето си е направило и втори профил във „Фейсбук”, в който е сложило за профилна снимка стряскаща снимка.

В групата на загиналото момче се препращат подобни смразяващи съобщения, в които ментори заплашват с убийство играчите.

Жителите на Стрелча са потресени след инцидента.

Хората се страхуват за децата си, а от полицията съветват родителите да общуват с тях и да ги наблюдават внимателно.

„Ако детето започне да се затваря в себе си, ако остане за по-дълго време само, ако не иска да разговаря с тях, да се прибира и да не съобщава къде и с кого е било, ако се появи някакъв странен навик… Най-добре да се обърнат към психолог или педагогически съветник”, категоричен е Димитър Дудов, инспектор от Детска педагогическа стая.

Контактите на децата в интернет също трябва да се следят, при това от ранна възраст, съветват експерти.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Stefko 88
  Отговор
  1 12:15  08.09.17
  най-чката и емоционална игра за маса е "пуканка". Играе се така: Пийвате по няколко бири 4-5-6 и вадите капан за мишки МАЛЪК ДА НЕ Е ОТ ГОЛЕМИТЕ . Слагате една голяма пуканка забодена добре и зареждате капана. Целта е всеки да отчупи парченце и капана се подава от играч на играч както сте на масата. Всеки по реда си . Който не се хване на капана печели много е весело но ИГРАЙТЕ С МАЛЪК КАПАН ЧЕ СТАВА ТВЪРДЕ ЕМОЦИОНАЛНА ИГРАТА. Шляпа леко и не боли ако имате рехлекси даже и не удря ама ареналина е голям. Успех !
 • Митко
  Отговор
  2 15:29  08.09.17
  Тезо игри са измислени от ултрасемити с цел да изчезне христанската раса .самоубийците отиват в ада да ги ш...т дяволите.
 • Пръцко
  Отговор
  3 16:59  10.09.17
  „Ако детето започне да се затваря в себе си, ... и да не съобщава къде и с кого е било, ако се появи някакъв странен навик… Най-добре да се обърнат към психолог или педагогически съветник” - ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ, шибваш му два, прибираш му телефона и компа, вкарваш го в режим сън-храна-училище и го правиш Човек! Хилядолетия наред този метод действа безпогрешно, те сега тръгнали и възпитанието да ревизират. П.с: Навремето мама лърво биеше, после питаше, що бой съм изял...

Напиши коментар:


Публикувай