Last news in Fakti

8 Септември, 2017 17:14 2 264 11

6-годишният Юри признал, че е стрелял с пистолета на Влайков

  • лазар влайков

6-годишният Юри е стрелял с пистолета "Глок" на вече бившия общинар Лазар Влайков, с който бе убит ресторантьор в пазарджишкото село Виноградец.

Това е признало детето по време на разпита му пред съдия преди два дни, стана ясно от думите на прокурора Васил Маринов по време на заседанието, в което се решава да бъде ли наложена постоянна мярка "задържане под стража" на Влайков, съобщи "24 часа".

Защитата пък заяви, че повечето свидетели по случая са казали, че убитият Наско Тонкев е дал пистолета на детето, след като му извадил пълнителя. До момента са разпитани 13 свидетели, които обаче дават взаимно изключващи се показания.

Близките твърдяха, че няма как детето да е произвело фаталния изстрел с пистолета "Глок" и че това е направил Влайков. Самият той обаче заяви, че съвестта му е чиста.

Очаква се решението на съда дали да го остави в ареста, както поиска прокуратурата.

Вчера подалият оставка като председател на Общинския съвет в Септември беше задържан за 72 часа и му беше повдигнато обвинение за немарливо съхранение на оръжие - той не взел необходимите мерки за сигурност и от това последвало причиняване на смъртта на Тонкев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да ве да

    30 2 Отговор
    Не вярвам, имаше достатъчно време да обработят детето ! Иска се доста повече от това "детето каза пред съдия" все пак говорим за 6 годишен ?
    То ми е ясно, че тоя гербераст, ще го отърват за пореден път,но поне да не слагат грях на детето, ако няма такъв, че това, ще му окаже влияние за цял живот !
  • 2 ludostludost

    33 1 Отговор
    и от кога думите на 6 годишно дете имат сила в съда??????? или и това няма значение, и как ще се отрази това на живота му. децата казват това което очакват да чуят от тях в такива ситуации. разпитвано????
    "убихте" едно дете за да се измъкне един убиец.
  • 3 Пешо

    15 0 Отговор
    Натривки взеха ли?
  • 4 гоги

    9 5 Отговор
    По заспал и прост народ от българите няма срам ме е да съм българин срам ме е плюя на всички наречени българи

    Коментиран от #7

  • 5 Ulavia

    18 0 Отговор
    От кога съдията взима под внимание думите на 6 годишно дете под стрес? Натривки има ли от ръцете на тоя малък Гринго?
  • 6 FUCK OF

    19 0 Отговор
    КОГАТО НАСКО ТОНКЕВ Е ИЗВАДИЛ ПЪЛНИТЕЛЯ НА ПИСТОЛЕТА,ЗАЩО НЕ Е ПРЕЗАРЕДИЛ ТА ДА ИЗВАДИ И ПАТРОНА КОЙТО ОСТАВА В ЦЕВТА НА ОРЪЖИЕТО.....?

    МЪТНА ИСТОРИЯ.......
    ДЕТЕТО ПРОСТО Е БИЛО ОБРАБОТЕНО ДА КАЖЕ ТОВА.....НЕ ВЯРВАМ ТО ДА Е ПРОИЗВЕЛО ИЗСТРЕЛА
  • 7 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "гоги":

    Я марш на психиатър бе - в какво точно обвиняваш МЕН като българин за куцата ни съдебна система ,че да избълваш такава помия по адрес на собствената си нация ? За мен ти си нищо повече от един комплексиран ревящ !
  • 8 Ееее как бе, сичко е ясно

    11 0 Отговор
    Много удобно, детето е виновно.

    Който е дал разрешение на селяндура да носи оръжие е невинен.

    Също и родителите които са допуснали 6годишен на среднощната селска разппивка и те невинни.

    А пък олигофрена притежател на пистолета е най невинен от всички, браво на българия съд че го е освободил
    Притежанието на оръжие е огромна отговорност, ама ако си голям мъж на свло може и си пострелваш от време на време, на сватби, кръщенета и подобни много или малко алкохолни мероприятия
  • 9 Красимир Велчев

    6 0 Отговор
    Колко услужливо работи целият прокурорски и съдийски състав у нас.Няколко дни подред пред средствата за масова информация дъщерята и съпругата на убития повтарят ,че извършител на убийството е общинският съветник.Никакво внимание ,не беше обърнато на тези твърдения.Изведнъж обявиха,че 6-годишното момченце си е признало,че то е засреляло чичкото.Нека си припомним,че детето е било разпитано в затворено помещение само пред трима служители.Несигурното твърдение на едно дете под натиск има по-голяма тежест от свидетелствата на няколко възрастни.
  • 10 неутрален

    3 0 Отговор
    НИКОЙ НЕ БИ ПОВЯРВАЛ НА ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА ВЕРСИЯ, А ТОЗИ НАГЪЛ И БЕЗОТГОВОРЕН ГЕРБЕРАК ДА СИ ОТНЕСЕ ЗАСЛУЖЕНОТО. ВСИЧКИ ГЕРБЕРАЦИ СА ТАКИВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 11 Жалка картина

    2 0 Отговор
    Било е пълно с хора, все някой възрастен е видял какво е станало. Но нито един от нашите така наречен журналисти не посмя да направи интервю с някой от участниците в селския купон. Но ако трябва да изпълнят някоя политическа поръчка ще си счупят краката от натягане.