9 Септември, 2017 11:10 3 251 7

Пощальонка източвала пенсиите на цяло село години наред

  • български пощи-
  • село-
  • зимница-
  • пощальонка-
  • ямболско

Крадлата си купила три апартамента в София и къща в Пловдив

Пощальонка източвала пенсиите и спестявания на възрастни хора от ямболското село Зимница в продължение на години. Крадлата съхранявала спестовните книжки на пенсионерите, но вместо да превежда пари по тях, ги взимала за себе си, а на тях давала фалшиви документи. Други от потършевшите пък ѝ давали пари да им плаща сметките.

"Имах 18 000 лв. спестявания. Няма ги. Дала ми е фалшива спестовна книжка", разказа пред "Нова телевизия" 75-годишната баба Мария. Друга възрастна жена пък дала на пощальонката 1600 лв. да ги преведе за "болното ни момиченце".

По неофициални данни сумата, която е откраднала пощальонката от пенсионерите в продължение на години е 400 000 - 500 000 лв. Официално прокуратурата знае за десет пъти по-малко - 40 000 лв. През май месец служителката била уволнена от "Български пощи" и изчезнала от селото. Чак тогава пенсионерите разбрали, че са останали без спестявания и пенсии.

Преди седмица измамничката била разпитана от полицията. От "Български пощи" правят проверка по случая. Те обещават, че ще върнат парите на хората.

Според информацията въпросната Величка си купила 3 апартамента в София и къща в Пловдив. Синът ѝ я оправдава, че в момента работела като камериерка на морето, а обвиненията срещу нея били слухове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    9 6 Отговор
    На бабичките не им остава нищо друго, освен да пият по една студена вода, ама старците поне могат да й се изредят на тая пощальонка и да и теглят по едно мандръсане, поне да оправадаят 5% от изчезналите пари. Па на там как дойде.
  • 2 коки

    14 1 Отговор
    Таз е хубаво добре да се крие щото ако е хване насаме някой роднина на тези пенсионери ще изчезне скоропостижно
  • 3 Чепа

    6 1 Отговор
    Кон да я обладае тази коза

    Коментиран от #4

  • 4 КонъТ

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Чепа":

    Ам,чи да ни и е лошо?!...😃
  • 5 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    4 2 Отговор
    При тази схема с отмъкнатите пари не се купува нищо за да не бие на очи и в последстиве ако се разкрие схемата да не може прокоратурата да ти конфискува всичко има си начини кат да се запази стоиноста на парите през годините докъто отмине шумът около аферата и ги инвестираш ....има и как да се изперат
  • 6 Стара новина

    5 1 Отговор
    Тя е по-крадлива и от циганите и от телефонните измамници.
  • 7 Тия

    4 0 Отговор
    пензионери кой не ги сдрусал той не ги е обрулил - грамотността им е колкото на дете в предучилищна