5 466 6

Опряли пушка в главата на земеделец

Село Малорад, Врачанско, се сдоби с прозвището "Селото на ужасите"

Малорад се сдоби с прозвището "Селото на ужасите" заради многобройните и безнаказани набези и нападения над хора. Млад земеделски производител стана поредната жертва, след като неизвестни искали да унищожат нивата му и насочили пушка към главата му.

24-годишният Светослав Георгиев още не може да се съвземе от преживяния ужас. Посред нощ, докато пазел семейната нива от 100 декара, каруци с коне нагазили в царевицата, а в главата си усетил опряно дуло.

"Само видях цевта на пушката. Човекът с качулката беше застанал встрани от мен, до камиона. Каза ми: "Ако се обърнеш, си мъртвец", разказа той пред bTV.

Семейството обработва общо 700 декара, казва, че не дължи никому нищо. Баща му смята, че нападението е поръчано от друг земеделец или пък се дължи на факта, че сами си охраняват земите, тъй като нямат възможност да плащат.

От месеци полицейското управление в Бяла Слатина е без началник, а и никой не иска и да става, заради размирни села като Галиче и Малорад. Същевременно Георгиеви се опасяват, че набезите срещу бизнеса им ще продължат. От полицията отказаха коментар, за да не се пречи на разследването.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 19:15  09.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Иво
  Отговор
  2 21:33  09.09.17
  Това е дивия запад там. Ежедневни нападения от индианци. Не оставят хората да живеят и работят на спокойствие. После се питат що избягаха зад граница честните и работливи млади хора.
 • ГЕОРГИЕВ НИКОЛА
  Отговор
  3 23:30  09.09.17
  НАЧАЛНИК НА ПОЛИЦИЯТА - Е КАК АДЖЕБА НЕ СЕ НАМЕРИ ЖАНДАРМЕРИЯ И НЯКОЙ ДЕПУТАТ ОТ ВРАЦА ВИДИН МОНТАНА ДА СЕДНЕ ДА ПОЖИВЕЕ В МАЛОРАД, ДА ВИДИМ ТОВА ИРАК ЛИ Е, ИЛИ ЕВРОПА. АЛО ГЕРБ ВРАЦА КЪДЕ Е?
 • Бесен
  Отговор
  4 11:44  11.09.17
  От полицията отказали коментар.че да не пречело на разследването:))))) Абе. какво разследване бе цървули.няма повтарям няма оправия в тая държава.май ще се наложи вече всеки да се оправя.както намери за добре.ножа е до кокала.
 • Чобанин
  Отговор
  5 16:07  11.09.17
  Мъчиш се с две ръце за комата да дойде някой хайдук да ти окраде нивата да ти н...е жената и да си тръгне с магарето ти ееее аз глупав ли съм да не го гръмна правя го на рашето
 • 6 08:50  12.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай