Last news in Fakti

10 Септември, 2017 10:42 2 228 8

Обвиняем прокурор - с патерици само когато му изнася

  • димитър захариев-
  • патерици-
  • прокурор-
  • рекет

"Мнимият болен", но не на Молиер...

Обвиняем прокурор - с патерици само когато му изнася - 1
Димитър Захариев

Спецпрокуратурата започна спешна проверка след репортаж на "Нова телевизия", от който стана ясно, че обвиняемият прокурор от Плевен - Димитър Захариев, ходи с патерици само когато му предстои съдебно заседание или изслушване пред Висшия съдебен съвет. През останалото време изглежда напълно здрав и се движи без помощни средства.

Захариев с е повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за рекет заедно с Камен Балбузанов-Куката. Разследването срещу прокурора започна след репортаж, в който бяха излъчени кадри, на които се вижда как Захариев и Балбузанов обикалят заедно предприятия, за да им предложат договори за охрана. Прокурорът има охранителна фирма, която контролира от години, макар че формално не е неин собственик, твърдят разследващите.

Захариев бе арестуван, а след това пратен под домашен арест. Пред съда той представи документи, че си е спукал лявата тазобедрена става, докато вдигал тежко, и ходеше с патерици. Бяха описани и други заболявания - порок на клапа на сърцето, подагра, клаустрофобия и страхова невроза. От репортажа обаче става ясно, че той започва да ходи с една патерица ден преди съдебните заседания, а на тях се появява вече с две. През останалото време се движи безпроблемно и редовно излиза от дома си, въпреки че няма право да го напуска.

Часове след излъчването на репортажа от спецпрокуратурата обявиха, че са наредили спешна проверка на медицинската документация, представена от обвиняемия, с оглед документно престъпление. Поискана е информация от плевенската полиция как се контролира домашният му арест. Прокуратурата ще внесе искане за постоянен арест на Захариев, гласи съобщението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    18 1 Отговор
    Е за такива като тоя Белене олд и за тия които го покриват 20г.каторга
  • 2 НИК

    11 2 Отговор
    НЕ ГИ НАПЪЛНИ ТИЯ БУЗИ

    Коментиран от #7

  • 3 кой

    16 0 Отговор
    в плевен е страшно всички престъпници са в общинския съвет приятелите им са най големите бандити и прокурори и съдии рекет палежи изнудвания грабежи останали са само циганите в плевен амин
  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 0 Отговор
    Знями ако имам предприятие и се появи такъв с договор за изнудване си плащам за физическото му отстраняване без ни най малко да има скандал или разправии....казвам че е много мила да ме охранява и ще подпишем договора и вече е мъртвец
  • 5 Ежко

    6 0 Отговор
    Ако утре има народен съд и този набеден прокурор го обесят на площада ,дали народа ще му съчуства или ще си кажа,че така му се е падало?И дали след 50 години внуците му няма да разправят какъв добър и образован човек бил дядо им,а те така да го обесят....Прокърор, общественик, стожер на обществото , а те взели,че го репресирали....Така и за Дебелян Пеевски, Плевенлиев, Кобурга и още 1000 друфи подобни...
  • 6 Патриот

    3 0 Отговор
    Кой каза, че мутренските години в България са минало?
    Те си продължават
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Най големия ви кошмар

    0 0 Отговор
    Всички дето коментират отрицателно статията да знаят че ще умрат