736 0

Шефът на екозавода в Шишманци: Пожарът е умишлен

„Ще изчакаме изводите на разследващите, но според нас става дума за умишлен пожар. Няма как място, на което са излети хиляди тонове вода в последните месеци, да се самозапали. Освен това температурата на въздуха тази нощ е била 14-15 градуса, което не предполага инцидент“

Прокуратурата започва разследване за причините, довели до поредния пожар в един от цеховете на завода за преработка на отпадъци в Шишманци, предава "Марица".

От 2 часа тази нощ гори същото съоръжение, в което пламъците бушували и в края на юни.

В района на инцидента са екипи на пожарната, специалисти от РИОСВ, полицаи и прокурор.

„Ще изчакаме изводите на разследващите, но според нас става дума за умишлен пожар. Няма как място, на което са излети хиляди тонове вода в последните месеци, да се самозапали. Освен това температурата на въздуха тази нощ е била 14-15 градуса, което не предполага инцидент“, заяви Стоян Гидиков, представител на фирмата оператор на екозавода.

Според него 99% става дума за палеж, защото огънят е тръгнал едновременно от 3 равно отдалечени едно от друго места.

„Странно е, че отново имаме пожар броени дни след като се справихме с щетите от предишния. Хората в района тъкмо се успокоиха и сега някой отново ни сочи с пръст като виновници. За пореден път срещу нашите фирми се правят целенасочени внушения“, коментира Гидиков.

Според него не е трудно разследващите да се досетят кой има интерес да пали отпадъците на територията на завода.

България

Напиши коментар:


Публикувай