12 Септември, 2017 10:32 7 366 5

Екстрадират руски секс – гуру от Бургас

  • митрадевананда свами-
  • секс-
  • гуру-
  • бургас

Руският гражданин Митрадевананда Свами ще бъде екстрадиран, за да бъде съден в страната си по обвинения в блудство и изтезания на малолетни момичета. Това реши окончателно вчера Бургаският апелативен съд. Втората инстанция потвърди решението на окръжните магистрати.

„Свами е издирван от съдебните власти на Руската федерация за престъпления срещу лица ненавършили 14 години – причиняване на физически и психически страдания, чрез системно нанасяне на побой и други насилствени действия, извършени по отношение на непълнолетно дете в безпомощно състояние, от група лица след предварителен сговор и за насилствени действия от сексуален характер спрямо лице, в безпомощно състояние, ненавършило 14 години. В искането за екстрадиция от страна на руските власти се посочва, че лицето е лидер на криминална група, създадена с цел набиране на жени от Русия, Украйна и Беларус през Интернет. Момичетата са принуждавани да прекратят всякакви контакти с техните близки, да имат сексуални отношения с лицето, да участват във филми с порнографско съдържание и да проституират в Европа, САЩ и Мексико“, се казва в решението на съда.

Митрадевананда Свами, сочен за водач на руска секс – секта, а официално представящ се за учител по йога, бе обвинен първоначално в отвличане и убийство на момиче. В последствие, от Руската федерация промениха обвинението.

Неговите сайтове, канали в Youtube, страници във Фейсбук са изпълнени с клипове с различни съвети, освен за здравословен начин на живот, медитация, но и с такива със сексуална насоченост. На много от видеоклиповете, „лекторки“ са последователки на Свами – млади рускини, в оскъдно облекло или по бельо. Според разследващи, той и неговите сподвижници са вербували момичета за участие в порно филми или за проституция. По непотвърдена информация, в неговата организация „Каула Дхарма“ е влязла и млада рускиня, дъщеря на високопоставен чиновник от администрацията на Путин, което провокирало интереса на Русия към Свами.

Не на това мнение са сподвижниците на руснака. Според тях, обвиненията към него са скалъпени, а той е преследван заради религиозните си убеждения. И самият руснак в съдебната зала неведнъж заявяваше, че е невинен и че в Русия той и неговите последователи са преследвани заради това, че се занимават с йога. Адвокатите на Свами пък настояваха екстрадицията да бъде отказана, защото по никакъв начин не е гарантирана сигурността му, ако бъде изпълнена. Негови сподвижници пък бяха организирали палатков лагер пред съдебната палата и близо месец прекараха на площад „Тройката“ в знак на съпричастност към своя водач.

Според бургаския съд, престъпленията, в които Свами е обвинен, не са политически и от Русия са получени гаранции, че правата му ще бъдат спазени. Решението на апелативните магистрати е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    27 12 Отговор
    За разлика от гейропа, в Русия се разправят със сексуалните извратеняци.

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 другар

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    А ти що щеш в тази отвратителна гейропа? Чемодан-вокзал-россия!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Барчо

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    Е, значи до сега твоите руснаци са пропуснал да се разправят с този, дори са го пуснали да дойде тук, че да прослави родния русланистан.
  • 5 КАЗАНОВА

    1 0 Отговор
    ХРИСТОВ МНОГО СТАРА НОВИНА ЗАЩО ТАКА