1 455 1

ГДБОП: "Син кит" няма влияние у нас, педофилите са във фейсбук

Светослава Ингилизова

За тази година статистиката показва, че има над 80 успешни операции срещу педофили, три от тях са от последната седмица. За съжаление с развитие на технологиите, достъпът на децата до социалните мрежи е твърде лесен. Това заяви пред БНТ Явор Колев, началник трансгранични престъпления в ГДБОП.

Децата са лесно манипулируеми, биват принуждавани да извършват сексуални действия пред камера. Широко разпространено е и споделянето на файлове със сексуално съдържание. В последствие се стига и до контакт, където се търси реалното насилие.

Явор Колев каза, че в момента сайтовете за запознанства губят аудитория, но това е за сметка на фейсбук, където и педофилите търсят своите жертви. "Няма данни играта "Син кит" да има влияние в България. Това е по данни и на европейските, и на руските ни партньори", каза Колев.

По думите му опасни хора има и в чисто детски сайтове. По-важна е превенция, работата с децата в училище, в семейна среда. По-евтино е да оставиш детето пред компютъра, отколкото да бъде ангажирано вниманието му от родителите.

Според Колев родителите трябва да предприемат нерадикални мерки, просто да разговарят и да знаят какво се случва в ежедневието на децата. Какви интересни статии са прочели и др.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Тъпак
    Отговор
    1 09:26  13.09.17
    Мога по цял ден да отделям внимание на детето си, но за съжаление управляващите ме принуждават да работя на две. места за да оцеляваме. И как вкъщи да обръщам внимание като съм скапан от умора. С повечето е така, защото търпим тъпата социална политика на всякакви мутренски партии вече близо 30г

Напиши коментар:


Публикувай