1 400 7

Уволниха учителка заради насилие над дете

Заповедта за освобождаване на учителката е подписана и от 14 септември тя няма да бъде на работа

Маргарита Илиева

62-годишната учителка от старозагорската детска градина "Мечо Пух" Йорданка Колева, която бе обвинена в насилие над дете, е освободена от работа.

Това съобщи заместник - кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова, предава "Бул нюз".

Заповедта за освобождаване на учителката е подписана и от 14 септември тя няма да бъде на работа.

Решението е взето след проверка в детското заведение.

Снимките на 7-годишния Златин бяха публикувани от майка му Петя Николова в социалните мрежи на 7 септември.

Тогава тя обясни, че когато отишла да прибере сина си от детска градина "Мечо Пух" в Стара Загора, видяла, че на бузата на момченцето има рана и синина в ухото. Златин разказал, че е бит от госпожата в групата, тъй като не е слушал. Бил вкаран в друга стая, където учителката го удряла, след което му насапунисала очите, защото бил мръсен.

Директорката на детската градина Мариана Кутина отрече над детето да е извършвано насилие.

"Учителката каза, че детето е проявило своенравие. Започнало е да бяга в двора на детската градина, тя е направила опит да извика детето - то не се е отзовало. Все пак с помощта на помощник-възпитателката децата са събрани и са прибрани в детската градина. Тъй като това става в момента, в който децата е трябвало да се прибират за обяд, за да поговори насаме с детето, тя е решила да отидат в тази стая, за да го успокои", обясни тя.

Иванка Сотирова уточни, че е получила писмените обяснения на Йорданка Колева.

"Проверката ни разкри няколко нарушения - не е уведомена директорката, общината или родителя на детето. Това и грубото отношение към Златин са недопустими. Затова бе и взето решение за най-тежкото наказание по Кодекса на труда", категорична бе заместник- кметицата на Стара Загора.

Миналата седмица аналогичен случай имаше и в Панагюрище.

Панагюрецът Георги Налбантов пусна шокиращи снимки на 2-годишния си син Красимир в социалните мрежи. Детето било взето от дядо си от яслата с огромни синини по лицето.

Родителите обвиняват учителката, че е пребила детето им, тя обаче отрича. На момченцето е извадено медицинско свидетелство. Община Панагюрище проверява случая.

Сезирана бе и Агенция "Закрила на детето".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КАДИРОВ
  Отговор
  1 19:43  12.09.17
  БРАВО САМО ТАКА СЕГА И ЧАСТЕН ИСК И ЩЕ СЕ НАУЧАТ КАК ДА РАБОТЯТ ТО И АС ДА ГИ НАБИЯ ДА ИМ ИЗБИЯ ЗЪБИТЕ И ПОСЛЕ ЩЕ ОТРИЧАМ НАГЛИ СА САМО БОЙ ЗА ТАКИВА ХОРА КОИТОПОСЯГАТ НА ДЕЦА НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КВИ СТЕ ДЪРТИ СЛАБИ ЩОМ ПОСЯГАТЕ НА ДЕТЕ БОЙ АМА ЯК БОЙ В БЪБРИЦИТЕ
 • Кобрата
  Отговор
  2 21:34  12.09.17
  Бе тва е само драскотина, къв бой... Едно време учителите как биеха, ама имаше ред, а сега им се.ат на главите, а учителите ги взимат на подигравка, трябва пак да има сопа за респект, а не родителите за леко ступване да съдят учителите и да ги уволняват от работа... Старите хора са го казали - Бий г.зинка, за да не биеш г.зище, защото ефект няма да има... Младото дърво се извива лесно, а старото се кърши, сега е моментът да ги правим хора тези деца, не да са лекета като пораснат. Да се научат на обноски и уважение!

  Коментиран от #4

 • Blago
  Отговор
  3 22:56  12.09.17
  СЕГА ДА ИЗГОНЯТ И ДИРЕКТОРКАТА ТАКА Е ПРАВИЛНО
 • 4 23:35  12.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 5 23:59  12.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост
  Отговор
  6 07:46  13.09.17
  Съгласен съм, че не може да мине без някой шамар, но не и брутално пребиване. Аз също няма да се сдържа ако се случи на детето ми. Представи си ти да го посиниш колко силно и злобно трябва да си го ударил. А сапунисването на очите е садистично отношение, което е далеч от възпитанието и действие на учител.
 • Кумчо Вълчо
  Отговор
  7 19:16  13.09.17
  Наистина има деца, които са много палави. За това и учетелството в Кодекса на труда се смята като ІІ категория и учителите трябва да излязат по-рано в пенсия. А тая баба на 62 години какво прави в детската градина?

Напиши коментар:


Публикувай