Last news in Fakti

12 Септември, 2017 19:05 2 061 7

Уволниха учителка заради насилие над дете

  • уволнение-
  • учителка-
  • насилие-
  • дете-
  • градина

Заповедта за освобождаване на учителката е подписана и от 14 септември тя няма да бъде на работа

62-годишната учителка от старозагорската детска градина "Мечо Пух" Йорданка Колева, която бе обвинена в насилие над дете, е освободена от работа.

Това съобщи заместник - кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова, предава "Бул нюз".

Заповедта за освобождаване на учителката е подписана и от 14 септември тя няма да бъде на работа.

Решението е взето след проверка в детското заведение.

Снимките на 7-годишния Златин бяха публикувани от майка му Петя Николова в социалните мрежи на 7 септември.

Тогава тя обясни, че когато отишла да прибере сина си от детска градина "Мечо Пух" в Стара Загора, видяла, че на бузата на момченцето има рана и синина в ухото. Златин разказал, че е бит от госпожата в групата, тъй като не е слушал. Бил вкаран в друга стая, където учителката го удряла, след което му насапунисала очите, защото бил мръсен.

Директорката на детската градина Мариана Кутина отрече над детето да е извършвано насилие.

"Учителката каза, че детето е проявило своенравие. Започнало е да бяга в двора на детската градина, тя е направила опит да извика детето - то не се е отзовало. Все пак с помощта на помощник-възпитателката децата са събрани и са прибрани в детската градина. Тъй като това става в момента, в който децата е трябвало да се прибират за обяд, за да поговори насаме с детето, тя е решила да отидат в тази стая, за да го успокои", обясни тя.

Иванка Сотирова уточни, че е получила писмените обяснения на Йорданка Колева.

"Проверката ни разкри няколко нарушения - не е уведомена директорката, общината или родителя на детето. Това и грубото отношение към Златин са недопустими. Затова бе и взето решение за най-тежкото наказание по Кодекса на труда", категорична бе заместник- кметицата на Стара Загора.

Миналата седмица аналогичен случай имаше и в Панагюрище.

Панагюрецът Георги Налбантов пусна шокиращи снимки на 2-годишния си син Красимир в социалните мрежи. Детето било взето от дядо си от яслата с огромни синини по лицето.

Родителите обвиняват учителката, че е пребила детето им, тя обаче отрича. На момченцето е извадено медицинско свидетелство. Община Панагюрище проверява случая.

Сезирана бе и Агенция "Закрила на детето".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАДИРОВ

    7 5 Отговор
    БРАВО САМО ТАКА СЕГА И ЧАСТЕН ИСК И ЩЕ СЕ НАУЧАТ КАК ДА РАБОТЯТ ТО И АС ДА ГИ НАБИЯ ДА ИМ ИЗБИЯ ЗЪБИТЕ И ПОСЛЕ ЩЕ ОТРИЧАМ НАГЛИ СА САМО БОЙ ЗА ТАКИВА ХОРА КОИТОПОСЯГАТ НА ДЕЦА НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КВИ СТЕ ДЪРТИ СЛАБИ ЩОМ ПОСЯГАТЕ НА ДЕТЕ БОЙ АМА ЯК БОЙ В БЪБРИЦИТЕ
  • 2 Кобрата

    11 4 Отговор
    Бе тва е само драскотина, къв бой...
    Едно време учителите как биеха, ама имаше ред, а сега им се.ат на главите, а учителите ги взимат на подигравка, трябва пак да има сопа за респект, а не родителите за леко ступване да съдят учителите и да ги уволняват от работа...
    Старите хора са го казали - Бий г.зинка, за да не биеш г.зище, защото ефект няма да има...
    Младото дърво се извива лесно, а старото се кърши, сега е моментът да ги правим хора тези деца, не да са лекета като пораснат.
    Да се научат на обноски и уважение!

    Коментиран от #4

  • 3 Blago

    5 1 Отговор
    СЕГА ДА ИЗГОНЯТ И ДИРЕКТОРКАТА ТАКА Е ПРАВИЛНО
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    3 3 Отговор
    Съгласен съм, че не може да мине без някой шамар, но не и брутално пребиване. Аз също няма да се сдържа ако се случи на детето ми. Представи си ти да го посиниш колко силно и злобно трябва да си го ударил. А сапунисването на очите е садистично отношение, което е далеч от възпитанието и действие на учител.
  • 7 Кумчо Вълчо

    2 0 Отговор
    Наистина има деца, които са много палави. За това и учетелството в Кодекса на труда се смята като ІІ категория и учителите трябва да излязат по-рано в пенсия.
    А тая баба на 62 години какво прави в детската градина?