14 Септември, 2017 09:59 3 087 6

Осъдиха непълнолетен, убил приятел и осaкатил други двама

  • съд-
  • непълнолетен-
  • убийство

Зверската катастрофа е станала малко след 14 часа на Коледа миналата година в близост до оряховското село Селановци

Условна присъда от две години „лишаване от свобода“ получи непълнолетен младеж, който убил приятел и ранил други двама при зверска катастрофа край Селановци, предава "Бул нюз".

Делото се гледа преди дни в окръжния съд във Враца, където подсъдимият Христо Христов чу наказанието си.

Зверската катастрофа е станала малко след 14 часа на Коледа миналата година в близост до оряховското село Селановци.

Тогава зад волана на „Ауди“ седнал непълнолетният Христо, който бил неправоспособен водач от село Остров.

Той не могъл да овладее колата, защото се движел с несъобразена с пътните условия скорост, и я забил в крайпътни дървета вдясно по посока на движението.

Вследствие на удара пострадали тримата пътници в автомобила.

По-късно обаче един от ранените - 21-годишен младеж от село Брегаре, починал от травмите си във врачанската болница, а другите двама спътници получили сериозни наранявания, но оцелели.

Единият от тях бил 18-годишен от село Селановци, а до него седяло непълнолетно момиче от същото село. Те получили множество счупвания и охлузвания.

Условната присъда на магистратите може да се обжалва пред САС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    11 0 Отговор
    Каква е тая условна присъда, той реално е убиец, трябва да лежи в затвора поне 10 години, сега като му лепнат условна, след някоя година пак ще се качи зад волана и може за пореден път да убие човек
  • 2 Алек

    9 0 Отговор
    След като е непълнолетен, би трябвало да има ПЪЛНОЛЕТНИ родители - да отиват и да излежават ефективна присъда! Или който там му е дал колата!
  • 3 Съдия

    0 4 Отговор
    Стига сте съдили момчето, сякаш и вие не сте имали тинейджърски години... колко простотии сме правили и ние, и като цяло не сме се трепали защото на времето не беше толкуз лесно да се уреди лек автомобил... след условната присъда едва ли ще бъде същия келеш, така че решението на съдията е нормално за мене. Ааа и като цяло нямам нищо общо с това момче даже и с цялата оная област...

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Съдия":

    Да но ако беше убило синът ти как щеше да постъпиш.
  • 5 ДЕФЛОРАЦИЯ

    3 0 Отговор
    Дано съдията си припомни каква присъда е дал на обвиняемия, когато той му избие семейството при друга зверска катастрофа, поради простата причина, че ще си каже: "Е защо пак да не се кача на кола, та нали само условна ще получа ..."
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    Тези смешни присъди минават всякакви граници. Като стане пълнолетен веднага в затвора, само тогава ще има оправия.