Last news in Fakti

15 Септември, 2017 13:17 3 395 6

Задържаха известните автоджамбази Папен и Руския с крадена кола

  • автокрадци-
  • автоджамбази-
  • папен-
  • руския

За броени часове столични криминалисти разкриха и задържаха извършители на автокражба. При полицейската операция са арестувани известните на полицията Папен и Руския. С постановление на прокурор от СРП са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейската операция за разкриване и задържане на извършители на автокражба е проведена от служители на отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ – СДВР. Действията били предприети по досъдебно производство, образувано след сигнал от собственичката на лек автомобил „Ауди АЗ“. Жената съобщила в столичното Девето РУ, че сутринта на 11 септември установила липсата на паркираното пред блок в ж.к. „Люлин“ превозно средство.

В резултата на проведените оперативно-издирвателни действия, още същия ден криминалисти установили колата в село Волуяк. Организирано било наблюдение на действията на извършителите. Не след дълго „Ауди“-то било подкарано, осигурен бил и ескорт от „Фолксваген Голф 5”. След светкавични действия двата автомобила били спрени и задържани шофьорите. Зад волана на откраднатата кола бил В.Г.-Папен /40 г./ от село Волуяк, известен на полицията за престъпления, свързани с МПС. Водач на съпровождащата кола бил криминално проявеният и осъждан С.Г.-Руския /43 г./, с адресна регистрация в София.

Извършената справка показала, че на отнетия автомобил са монтирани регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. Последвали процесуално-следствени действия в превозни средства и в домовете на двамата задържани. Намерени и иззети са три технически устройства - за взломяване на автомобилни ключалки тип „тирбушон”, за привеждане на автомобили в движение, за заглушаване на GPS сигнали.

Открити са също: заготовки и ключове; две радиостанции; компютри от леки автомобили; множество мобилни телефони и СИМ карти; пушка; отвертки и ръкавици; зелена тревиста маса.

След доклад на материалите по досъдебното производство в Софийската районна прокуратура, В.Г. и С.Г. са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление по чл. 346, ал. 1 от НК. Полицейските мерки за задържането им са удължени за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Работата по документиране на престъпната дейност на двамата продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Go Sho

    13 1 Отговор
    Н е е проблем, че ни ги знаеш, или пък аз.
    Проблема е че "тези" дето ги знаят, а народа им плаща заплатите, нищо не са направили да ги приберат където им е мястото на такива отрепки, в затвора.

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Тъч енд гоу

    5 2 Отговор
    За първия час в понеделник ще са "на училище". Най-много малко закъснение да отнесат...

    Коментиран от #4

  • 4 guest

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Тъч енд гоу":

    с тези ,,неподкупни'' магистрати в БГ няма как да закъснеят за първия час в понеделник
  • 5 Патриот

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Go Sho":

    и аз предположих, че става дума за автоджаМбази.
    Ама щом се знаят кво правим?
    Увеличават си заплатите на какво отгоре?
  • 6 знаят и още как

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Go Sho":

    Всички ги знаят.Един път бях при приятелка на гости във Волуяк и карах скъп джип и ми каза да не го паркирам пред двора им, защото в отсрещната къща живее въпросния Папен и е известен с кражбите си....Това беше преди 5-6 години....