Last news in Fakti

15 Септември, 2017 17:08 1 484 6

Ковачева: Не си спомням да съм удряла бебе

  • емилия ковачева-
  • акушерка-
  • бебе

"Не си спомням да съм удряла бебе, не виждам и защо да удрям", каза пред съда Емилия Ковачева, която е обвинена за опит за убийство на новородено.

Тя каза, че е карала по 23- и 12-часови дежурства, а заплащането не било високо. В болницата имало липса на персонал.

Ковачева разказа, че в нощта на побоя тя била много уморена и не си спомня по часове какво е станало, а само, че е имало много работа, тя била много уморена, но е трябвало да продължи.

На сутринта е забелязала, че едното бебе е по-жълто, но това не било необичайно. Повечето бебета преживявали жълтеница. Тя разказа, че е уведомила доктора и са го прегледали. Докторката назначила да се вземе кръв, а Ковачева е изчакала да вземе резултатите.

През това време лекарката е говорила с майката, а Ковачева е чакала.

Ковачева изчакала колежката си, която е закъснявала за смяна, предала е дежурството и заръчала да се наблюдава бебето, после си тръгнала.

На 20 април 2015 г., нейна колежка й се обадила и казала за бебето със счупен череп. На 23 април в дома й дошли полицаи, обяснили, че трябва да отиде с тях. Сложили й белезници малко по-късно в колата и започнали да й говорят, че ще я осъдят и че била виновна. Завели я в Първо районно в София да пише обяснение и ѝ казали, че няма нужда от адвокат.

"През това време ме биеше полицай, който ме обиждаше и скубеше, надявам се да вземете справедливо решение", обърна се към съда обвиняемата Ковачева.

Акушерката Емилия Ковачева е обвинена в опит за убийство на бебето Никол, в нощта на 18 април 2015 г., когато то е било едва на четири дни. Днес в съда беше изслушана петорна техническа експертиза, потвърждаваща автентичността на записите от камерата в отделението на болницата.

Прокуратурата иска 12 години затвор за Емилия Ковачева. Прокурор Николай Христов посочи, че Ковачева е вменяема и може да носи отговорност. Побоят е можело да е с фатален край за бебето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!!!!

    18 1 Отговор
    Доживот за тоя изверг в женско тяло !
  • 2 Бесен Язовец

    12 0 Отговор
    Като не си спомня не променя факта че го е направила и това че някой не познава закона не означава че трябва да го нарушава
  • 3 баща

    9 0 Отговор
    Тая пача да съм я платил сто пъти досега,ако ме касаеше.
  • 4 Гост с име

    10 0 Отговор
    Пуснете и видеото да си припомни. Какво ги мота съдът такива не мога да проумея.
  • 5 Гост

    13 1 Отговор
    Мръсен урод. Деца няма ли това животно. Всяка жена генетично има заложен майчински инстинкт, а това чудовище ...... изверг ...... да ти строшат твоя череп дано, звяр. Ако беше по татово време одавна да сме забравили за теб, а костите ти щяха да гният зарити до стената на някой затвор. Това според мен е изключително тежко и разтърсващо психиката на всеки нормален човек престъпление, оставящо незабравима следа в съзнанието на всеки родител и бъдещ такъв! Въпросът дали може да се повтори изниква във всеки от нас. Законът трябва да удари с цялата си тежест за да бъдат овъзмездени родителите и потресените от случая. Присъдата трябва да има максимална тежест и заради назидателния си характер .
  • 6 Кавал

    1 1 Отговор
    Що не ми го дадат тоз урод да го убия от бой за другия живот да знай ....ма то нищо няма да знай щот ще са прероди в чехълче .Ако съм на родителите на туй бебе ще кеширам малко в панделата дет ще лежи да я гаврят всеки ден.Мръсен урод.