15 Септември, 2017 19:43 1 824 1

Конфискуваха над един тон тютюн в Стара Загора

  • стара загора-
  • тютюн

Предотвратени са щети в бюджета от около 3 000 000 лв.

Полицията в Стара Загора конфискува 1300 кг тютюн, готов за разпространение в цялата страна. Акцията е проведена също и в Казанлък, Павел баня и Мъглиж. Отделно, като заготовка, са намерени и още тон и половина, съобщи старши комисар Георги Хаджийски, директор на Областната дирекция на МВР пред БНР.

При втората част на операцията, която е завършила тази сутрин, едно от задържаните лица е ударило автомобил на полицията, без да нарани нейни служители. В колата на задържания са намерени 200 кг. акцизен тютюн в разфасофки по 1 кг и още тон и половина друг, подготвен за рязане и пакетиране.

"Категорично може да заключим, че става въпрос за щета на бюджета в размер на около 3 000 000 лв. А при самата реализация говорим за щета в бюдета около 300 000 лв", заяви Хаджийски.

Задържани са 9 лица, от тях три жени. На четирима е поискана мярка задържане под стража. Разпитани са 7 свидетели, процесуално-следствените действия продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 thebigpick

    1 0 Отговор
    Стига сте се заяждали с хората! Просто много пушат, не е това което изглежда.