21 Септември, 2017 14:44 1 776 2

Задържаха алкохол за 100 000 евро, затвориха склад

  • алкохол-
  • митница-
  • дунав мост

Високоградусов алкохол на стойност около 100 000 евро, който по документи вече е бил доставен до данъчен склад, задържаха митничарите в района на Дунав мост 1.

На 15.07.2017 г., при влизане в страната митнически служители извършват проверка по линия на противодействието на нелегалните акцизни стоки на товарен автомобил с българска регистрация. Камионът превозва бутилирани алкохолни напитки - ром, текила и водка от известни брандове, от Холандия за България.

Стоката пътува под режим отложено плащане на акциз, но при проверка в Българска акцизна централизирана информационна система /БАЦИС/ е установено, че пратката там фигурира със статус „доставен".

На практика за стоката - общо 17 902 бутилки, не е налично изискването от Закона за акцизите и данъчните складове обезпечение, което е задължително при движението под режим отложено плащане на акциз.

По случая е уведомена Митница Варна, на чиято територия се намира данъчния склад - получател на стоките. Поради констатирани и други нарушения лицензът на данъчния склад е отнет.

Уведомена е НАП-Варна, която след извършване на проверка, е наложила запор на задържаната стоката, поради задължения на фирмата-купувач. Според данните от придружаващата товара фактура стойността на пратката е около 100 000 евро.

Общият размер на дължимия акциз възлиза на над 56 000 лв. За извършеното нарушение е съставен и връчен акт за установяване на административно нарушение, който предвижда налагане на имуществена санкция в размер на двойния акциз - около 112 000 лева. Предстои издаване на наказателно постановление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анализатор

    2 0 Отговор
    бутилката излиза по 6 евро по документи
  • 2 Патриот

    0 0 Отговор
    Като не плащат, където трябва.
    А и вече Мишо Бирата го няма да посредничи.