1 302 0

Разбиха наркогрупа в Сливенско

Операцията е реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура

Светослава Ингилизова

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем участници в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици в Сливенско.

Те са задържани при специализирана операция, реализирана от служители на ГДБОП на 19 септември т.г. под наблюдението и ръководството на Специализираната прокуратура.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари т.г., като всеки от участниците е имал конкретни функции в дейността й. В помещения, автомобили и у самите участници са намерени и иззети различни по вид наркотици, както и прекурсори и вещества, предназначени за производство на амфетамини и други наркотици.

Назначена е експертиза, която да установи какви точно са намерените химикали (чийто състав не е установен) и за производството на какви наркотични вещества са предназначени. При претърсванията е намерен и иззет и пистолет със заличени номера.

На 22 септември 2017 г. Специализираният наказателен съд е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на петима от групата. На един от участниците е наложена мярка „домашен арест“, а на останалите двама - „парична гаранция“.

Сливен / България


Напиши коментар:


Публикувай