27 Септември, 2017 21:46 12 642 20

Разбитата рекетьорска банда от Врачанско изнасилвала длъжниците си

  • разбиха-
  • садистична-
  • банда-
  • изнасилване-
  • длъжници-
  • враца-
  • извращения

Сред средствата за мъчения имало тръби и палки

Отвличания, изнудване, палежи, заплахи за убийство и сексуални извращения с длъжници.

Това са само част от провиненията на организирана престъпна група, действала във Врачанско и разбита от властите вчера, предава "Вести.бг".

"Тази група е била изключително брутална. Над пострадали лица са извършвани - културният термин е „сексуални извращения“ - като част от уредите, с които са извършвани мъченията са намерени в хода на претърсването и са иззети“, разкри Иван Гешев от специализираната прокуратура.

Сред средствата за мъчения имало тръби и палки.

Открити са още пистолети, пушки, голямо количество марихуана, амфетамини, над 20 000 евро и 10 000 лева, както и множество мобилни телефони.

За тартор на бандата се смята Цветомир Ценов – Квиц, който е добре познат на властите от предишни негови провинения.

Групата е действала от септември 2015 година до момента на територията на Враца, Козлодуй, Оряхово, Бяла Слатина и други населени места.

В ареста в момента са общо седем души, а се издирват още двама.

Обвинението ще изиска постоянно задържане на заподозрените.

По случая показания са дали 25 свидетели, от които 12 пред съдия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 25 свидетели

    64 9 Отговор
    АКо бяха цигани сега щеше да има 100+ коментара ама нали са известна на всички банда и си знаем, че ако те хванат и почнеш да викаш - всеки ще си затвори прозорците, ще надуе музиката и ще се прави, че нищо не е чул и видял. Мутренските времена никога не са си заминавали.
  • 2 Бай Тошо

    53 8 Отговор
    Беззаконието в една пропаднала държава, до нищо хубаво не води. Докато престъпниците са по умни от управляващите ни, няма да има управия
  • 3 Ключа от бараката

    46 2 Отговор
    Бивши и настоящи служители на МВР.........
  • 4 Шаран БГ

    36 3 Отговор
    Моля, някой по-умен от мен -шарана, да ми обясни --- защо МВР не работи ПРЕВАНТИВНО? Защо ги оставят да вилнеят две и по-вече години /"добре познати на властите..."/, и сега вече какво?? Очакват ордени, медали, почести и пагони ??
    Не е ли редно, такива деяния да се "отсичат от кореН" ? Нещо много се заплеснаха по политиката господата от МВР-то и бърже-бърже забравиха всичко хубаво по отношение борбата с криминалните от Царско и от Комунистическо.
    М..ната и на политиката - спасете обикновения,трудов, почтен човек!!
    Все по-трудно става да се живее на Балканите.........
  • 5 УюУинскиПеуенак

    23 3 Отговор
    А къде е мЕвЕрЕ ? Ядат понички в сладкарницата ?
  • 6 Петров

    22 2 Отговор
    "Отвличания, изнудване, палежи, заплахи за убийство и сексуални извращения с длъжници."

    "Групата е действала от септември 2015...".

    Сега сме септември 2017.
  • 7 реалиста

    43 13 Отговор
    За 700 лв кво МВР търсите бе? Значи, един полицай взима 700 лв заплата, не може да си плати тока, да си изхрани семейството, кара един дарак на 20 години, няма пари за бензин, а срещу него са изпечени престъпници с кеш в джоба от стотици хиляди евро!!!!!!
    Какво може да направи срещу тях, като даже не може да използва пистолета си, стар макаров, срещу глок и калашници? Нали този полицай има семейство? После, като ги хване, а съдът ги пусне срещу съответната сума, нали се сещате, какво ще се случи със полицая, жена му и децата му? Кой ще го защити????
    Айде помислете малко преди да драскате тъпотии, проблема не е в полицията, а в самата система, за това искаме РЕФОРМИ в системите на полицията и съдебната система, защото рибата е вмирисана откъм главата!

    Коментиран от #8, #13

  • 8 Петров

    23 7 Отговор

    До коментар #7 от "реалиста":

    Реалиста е прав. Как бюджета на МВР - голям, а заплатите - малки, условията - лоши?!

    Коментиран от #9

  • 9 реалиста

    22 5 Отговор

    До коментар #8 от "Петров":

    Проблема не са само заплатите, а и законодателаната система, как един полицай няма право да използва оръжието си в случай, че е застрашен живота му?
    Пример: Цигани пребиват ......, полицай, цигани с по 90-100 присъди пребиват полицай с кол!?
    Щом циганите го могат, какво остава за бандити с милиони в джобовете си и чадър от прокурори и съдии!? Ако някой не им харесва, могат да го разфасоват за нула време и никой копче не може да им каже, ще изнасилят жена му, могат и да я убият, ще изнасилят децата му, могат и да ги нарежат на парчета и да ги хвърлят на кучетата, напълно безнаказано, защото системата не защитава полицая, защото системата е корумпирана, неефективна, защото съдът е корумпиран и неефективен, нещата не опират само до пари! А, защо все още няма реформи в институциите е ясно на всеки, защото властимащите нямат интерес да спазват правилата, не искат да живеят в силна държава, защото няма да могат да крадат, от там тръгват нещата и стигат до обикновения българин и битовата престъпност.
  • 10 СуперЗакони

    14 2 Отговор
    няма проблем.. 24 часа в полицията 4500лв глоба и ги пускат.

    Коментиран от #15

  • 11 Темида

    6 0 Отговор
    "познат на властите от предишни негови провинения" за малко да се уплаша, че са се запознали при акцията.
    Важното е наказания да няма!
  • 12 Реалист 2

    14 6 Отговор
    До всички реалисти! Условията са такива каквито са! Точка. Всеки ги знае, когато е станал полицай! Ако не е готов да противодейства за 700лв. да излезе на трудовия пазар и да не чака тези 700лв. Като е толкова добър кадър, нека работи за 7000 или 70 000лв месечно. нямам против. Но това не е оправдание, че заплата е малка, системата е корумпирана и затова дай да не правим нищо! с това мислене системата и живота в България е стигнал до тук. Овцедушие и малодушие навсякъде. И ако някой има малко повече кураж, става мутра в най-добрия случай! Е с това мислене не се сърдете, че системата и държавата ни е такава!!!
    Ще дам пример с най-светлата личност в историята ни - Васил Иванов Кунчев - Левски! Той дали е чакал 700лв. и дали се е оплаквал от не по-малко корумпираната система и не по-малко опасна среда ?!

    Коментиран от #14, #18

  • 13 mitko kulturista

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "реалиста":

    Ааа недейте така,както могат да са смели и да задържат за една цигара с марихуана така трябва да действат и срещу такива индивиди.
    Като ги е страх от мутри,да напускат мвр и даходат да стават земеделски производители,мебелисти,кнауфаджии... и т.н.
  • 14 mitko kulturista

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист 2":

    Реално погледнато в момента в България строителният сектор е във възход.Месечната заплата на работник в стрителството е около 1000лв. Ако си майстор спокойно може и 1500лв. да си докараш. Та като е ниска заплатата в мвр и са лоши условията на труд напускаш.
  • 15 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "СуперЗакони":

    Правилно, ама трябва да почакат в ареста, докато заловят останалите двама, че да ги освободят в комплект :)
  • 16 скет

    8 2 Отговор
    Пак чета "добре познатия на властите" за човек който е на свобода?????
  • 17 Патриот

    1 4 Отговор
    Добер де не мога да разбера две неща:
    Голям бюджет малки заплати. Защо? Аиде до скоро знаехме - купуваха патрулки, които струват 30 000 за 100 000лв.
    Всеки вика полицаите нищо не правят, големи са им заплатите, големи са им привилегиите, а мераклии няма. Защо? Къде сте кандидати? Ще имате привилегии, по цял ден ще се мотаете все едно нямате работа, пък заплатата и стажа ще вървят. Кой не мечтае за такава работа?
  • 18 Да ПРАВИМ ИЛИ НЕ ПРАВИМ

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист 2":

    Всеки в униформа има ОПРЕДЕЛЕНИ , КОНКРЕТНИ, ФУНКЦИОНАЛНИ - ПРАВА / и задължения/. От рамките на тези права не се излиза. Може да виним полицията за неизпълнение на конкретните установени им ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ, НО ДА ГИ ВИНИМ ЗА ДЕЙСТВИЯ КОИТО НЕ СА ИМ ПРЕДОСТАВЕНИ ПРАВА, НЕ Е ОСНОВАТЕЛНО. ЗА ЦЕЛТА СЛЕДВА НАРОДА ДА СЕ ОБЪРНЕ КЪМ СВОЯ НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ, ЗА КОГОТО Е ГЛАСУВАЛ А ТОЙ ОТ СВОЯ СТРАНА СЕ Е ЗАРЕКЪЛ ДА СЛУЖИ - РАБОТИ В ПОЛЗА ИЗБИРАТЕЛЯ. НС - определя ЗАКОНИТЕ /РАМКИТЕ/ НА ПРАВОМОЩИЯТА ! РИБАТА МИРИШЕ ОТ ГЛАВАТА. ОТРЕКТОРА НА СОФИЙСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ. ОТ ПРЕЗИДЕНТА. ОТ БОЙКО ЗАВИСИ ДА ТИРОВЕ СЕ В ИЗПЪЛНЕНИЕ! КО ДА ВИ ПРИКАЗВАМ ИЛИ ДА ВИ ПИША? ФАЙДА НЯМА. 30 ГОДИНИ ВЕКЕ СТАНА И ОЩЕ КАТО КУЧЕТО СИ ГОНИМ ОПОШКАТА, БЕЛКИМ Я СТИГНЕМ. S O S АВАРИЯ, ЖИВЕЕМ ВЪВ БЪЛГАРИЯ !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Я. Петров

    4 1 Отговор
    Добри познати- Защо не са в кушарата е въпроса?